• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

MHP’den sürece suç duyurusu

Yeniakit Publisher
2013-05-14 21:29:00 - 2013-05-14 21:29:46
MHP’den sürece suç duyurusu

MHP savcılığa suç duyurusunda bulunarak, çözüm sürecini yargıya taşıdı. Akil İnsanlar heyetlerini sert dille eleştiren MHP lideri Bahçeli, PKK’lıların geçişine izin verilmesinin de anayasa suçu olduğunu savundu.

AKİT/TBMM BÜROSU
MHP savcılığa suç duyurusunda bulunarak, çözüm sürecini yargıya taşıdı. MHP lideri Bahçeli, PKK’lıların geçişine izin verilmesinin anayasa suçu olduğunu savundu.
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çözüm süreci ve Reyhanlı’daki saldırıyı değerlendirdi. Kardeş kanının dökülmesinin önüne geçme amacıyla başlatılan çözüm sürecinin suç teşkil ettiğini savunan Bahçeli, “Bugünkü ortamda çözüm süreci dahilinde atılan tüm adımlar, tüm girişimler ve tüm teklifler gayri hukuki ve gayri meşrudur. PKK’lıların meydan okurcasına geri çekilmesi, katillerin serbestçe sınırlarımızdan çıkıp gitmelerine seyirci kalınması en ciddi suçlardandır ve buna çanak tutan kim olursa olsun suçludur” dedi.
“ÜSTESİNDEN GELECEK KUVVETTEYİZ”
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 51 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıya da değinen MHP lideri, “Provokasyonlara imkan vermeden, çatışma ve kutuplaşmaya fırsat tanımadan bu ağır yükün altından kalkmalıyız. Bu saldırının üstesinden gelmeliyiz ve mutlaka da gelecek kuvvetteyiz” ifadelerini kullandı.  
TÜRKİYE’DEKİ BEBEK KATİLLERİNİ SORDU?
Bahçeli, Başbakan’a tepkisini sürdürerek şöyle konuştu: “Peki Sayın Başbakan, sen Türkiye’deki bebekleri katleden alçaklarla pazarlık yaparken hiç mi yüreğin sızlamamıştır? Suriye’deki bebeklere sahip çıkarken, vatanımızda kundaktan çıkmadan tabuta giren yavrularımızı ne zaman hatırlayacaksın, ne zaman faillerini itiraf edeceksin? Bebeklerin katilleriyle çözüm ve barış konuşurken hiç mi üzülmedin? Hiç mi vicdan azabı çekmedin? Hiç mi ‘ne yapıyorum ben’ diyerek özeleştiri yapmadın? 15 günlük, 1 aylık ve 1 yaşına henüz basmış onlarca bebeği doğrayan, körpe bedenlerine mermileri saydıran Başbakan’ın pazarlık arkadaşlarıdır. Türk milleti İmralı canisine boşuna bebek katili dememiş ve bu katile boş yere bu sıfatı reva görmemiştir. Şu zihin bulanıklığına dikkat buyurunuz; Başbakan Erdoğan bunları unutmuştur ve Banyas’taki ölümlere ağlamaktadır. Türkiye’de sanki bebekleri öldürenler hiç olmamıştır. Sayın Başbakan, bebek deyince senin aklına Suriye mi gelmektedir? Irak’ta, Afganistan’da ve daha birçok Müslüman ülkelerinde katledilen yüzbinlerce bebeğin katilleriyle küresel projelerde buluşmak hiç mi seni rahatsız etmemiştir? Bu kadar kayıplara rağmen sadece Banyas mı seni üzmüş, sadece Banyas’taki bebek ölümleri mi gözlerinden yaş getirmiştir?”
SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU
 MHP, grup toplantısının ardından çözüm sürecine ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümet yetkilileri, kamu görevlileri ve Akil İnsanlar Heyetindekiler hakkında suç duyurusunda bulundu.
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, beraberindeki MHP Elazığ Milletvekili Enver Erdem, Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ve Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan ile Ankara Adliyesi’ne gelerek, suç duyurusu dilekçesini savcılığa verdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23