• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

MHP'den skandal iddia: BBP'yi FETÖ kurdu

Yeniakit Publisher
2017-11-06 14:26:00 - 2017-11-06 16:30:58
MHP'den skandal iddia: BBP'yi FETÖ kurdu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Büyük Birlik Partisi'ni (BBP) FETÖ'nün kurduğunu iddia etti.

Kanal 7'de Mehmet Acet’in sunduğu Başkent Kulisi programına katılan MHP’li Öztürk, BBP’nin kuruluşunda “FETÖ’nin eli var” diyerek BBP’ye yönelik suçlamalarda bulundu.
Öztürk açıklamasında “MHP bu tabloları daha öncede yaşadı. Herkes çıkışta MHP'nin yerini alacağını iddia ediyordu. Orada da FETÖ'nün eli var. 1992'deki kopmalarda da FETÖ'nün eli var. Sonra da Aydınlık Türkiye Partisi'nde. BBP'yi FETÖ kurdu" dedi.

Öztürk’ün suçlamalarına BBP’nin kurucu isimlerinden Osman Tüfekçi ve Ökkeş Şendiller'den tepkiler geldi.

Eski BBP Genel Başkan Yardımcısı ve parti üyesi Osman Tüfekçi yaptığı açıklamada “Oktay Öztürk daha önce MHP'den ayrılıp ATP diye parti kurdular. Daha sonra tekrar MHP'ye döndüler. O dönemde Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP), SHP bugünki PKK'lıları Meclis'e sokma konusunda anlaştılar. Şimdi aradan 25 sene geçti düşünün şöyle BBP'nin adının ambleminin verildiği ayrı ayrı toplantılarda 10'ar kişilik gruplar halinde istişare halinde bunlar yapıldı” dedi.

'MHP FETÖ'CÜ ARIYORSA YALAKALIĞINA SOYUNDUĞU AK PARTİ'YE BAKSIN'

Öztürk’ün FETÖ suçlamalarına eski BBP Kahramanmaraş Milletvekili Ökkeş Şendiller de tepki gösterdi. Şendiller sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda “Oktay Efendi FETÖ’cü arıyorsan yalakalığına soyunduğunuz ‘Ne istedin de vermedik’ diye feryat figan edenlere, devleti o hainlere teslim edenlere bakacaksın” dedi.

Şendiller yayınladığı mesajda ayrıca “Hakk'a yürümüş, Senin gibi iftiracılara cevap verme imkanı kalmamış şehit Muhsin başkana ve onun onurlu, haysiyetli, şerefli ve bu kutlu davada her türlü bedeli Ödemiş dava arkadaşlarına attığın bu alçak iftirayı ispatlamak zorundasın. Bu alçak ve şerefsiz iftira bizlerin hazmedeceği bir saldırı değildir” şeklinde ifadelerde bulundu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23