• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mersin’de parklara su tasarruflu çeşme yerleştirildi

Yeniakit Publisher
2020-06-04 10:17:31 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Mersin’de parklara su tasarruflu çeşme yerleştirildi

MERSİN (İHA) – Mersin Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki parklara, su tasarrufu sağlayan çeşmeler yerleştirdi.

MERSİN (İHA) – Mersin Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki parklara, su tasarrufu sağlayan çeşmeler yerleştirdi. Zaman ayarlı basmalı armatürlerden merkeze 11, ilçelere ise 10 adet yerleştirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, kent genelinde yürüttüğü ağaçlandırma, park ve bahçe düzenlemelerinin yanı sıra parklarda gördükleri eksiklikleri de yerinde tespit ederek, anında çözüme kavuşturuyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ekipler, Kültür Park ve Atatürk Parkına vakit geçirmeye gelen, gezintiye çıkan ve spor yapan vatandaşların su ihtiyacını karşılamak için harekete geçti. Ekipler, Mersin’de sahil boyunca parklara çeşme yerleştirdi. Merkezde 11 adet, ilçelerde ise 10 adet çeşmenin yerleştirme çalışmaları gerçekleştirildi.

Çeşmeler fazla su tüketiminin önüne geçiyor

Büyükşehir ekiplerinin yerleştirdiği çeşmeler fazla su tüketiminin de önüne geçiyor. Genel kullanıma açık alanlara yerleştirilen zaman ayarlı basmalı armatürler sayesinde vatandaşların su ihtiyacı karşılanacak. Çeşmelerin zaman ayarlı olması ise fazla su tüketimini engellemiş olacak.

Çeşmelerin havuz kısmı masif travertenden yapıldı. Ön yüzeylerine Mersin Büyükşehir Belediyesinin logosu ve yapıldığı tarih olan 2020 yılı oyma olarak işlendi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23