• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan enflasyon mesajı! 'Kolları sıvadık'

Yeniakit Publisher
2023-06-23 20:15:00 - 2023-06-23 20:18:20
Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan enflasyon mesajı! 'Kolları sıvadık'

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yönetimiyle bir araya gelen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, görüşme sonrası yaptığı açıklamada enflasyonla mücadeleye dair kararlılık mesajı verdi. Erkan, 'Hükümetimizin belirlediği ekonomik hedefler doğrultusunda enflasyonla mücadele etmek için tüm ekonomik birimlerimiz kollarını sıvamıştır.' dedi.

TCMB ve TBB arasındaki görüşme İstanbul Finans Merkezi'ndeki Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi.

Hafize Gaye Erkan, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, bankacılık sektörüyle bir araya geldiklerini belirterek, "Çok verimli bir görüşme oldu. Bize sorunlarını ve makro ihtiyati çerçeveyi sadeleştirme sürecindeki taleplerini belirttiler.

Şundan eminim ki hükümetimizin belirlediği ekonomik hedefler doğrultusunda enflasyonla mücadele etmek için tüm ekonomik birimlerimiz kollarını sıvamıştır. Bunu istikrarlı, kararlı, hedefe yönelik bir şekilde yapacağımızdan eminim." diye konuştu.

Fiyat istikrarının finansal istikrar için çok önemli olduğunu aktaran Erkan, hem fiyat istikrarını hem finansal istikrarı sağlayarak enflasyonla mücadele edeceklerini söyledi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

yasin

üsküdarda kiraya verdiğim dairenin kirası 2018 de 1850 tl idi. tam altın da aynı tarihte 1850 tl idi. o daireden bu gün aldığım kira 2925 tl altın 10.000 tl. işkembeden atıp tutmayın. bu neyin kafası. her mal sahibi gayrımenkuş,l imparatoru değil. emlak vergileri bina vergileri%60 arttı.alın elimizden olsun bitsin kına yakın. azgın zalim gçm. imparatorlarına gene bir iey olmaz. onlar gene adamın canını alır.bizim gibi Allah tan devletten kiracidan korkanların hali bu.abuk sabuk konuşmayın. senin kirada yerin olsa canını alırsın ama kiracının. olmayınca dürüstlük fazilet doğruluk abidesi yurdum insanları. bir elektrikçinin sadece dükkandan teşrif buyurması işçilik malzeme değil teşrif buyurması 250,300 tl.

sermet

evini dükkanını idare edemeyen çok bilmiş yırdum insanlarından inciler. o o kafanın adamı , bu bu kafanın. hemen fetva verme bakalım.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23