Pratik ekmek tarifi! Ev yapımı ekmek tarifi arayanlar "Mayasız ekmek nasıl yapılır?" , "Mayasız kolay ekmek" , "Bayatlamayan mayasız ekmek tarifi" konularını araştırıyor. İşte, mayasız pratik ekmek tarifi.
Hijyen nedeniyle pek çok kişi artık ekmeğini kendi pişiriyor. Pek çok kişi “Ev yapımı pratik ekmek nasıl yapılır?” sorusunun cevabını araştırıyor. İşte, detaylar.
Mayasız pratik ekmek tarifi
Malzemeler:
- 1 yemek kaşığı karbonat
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 1 adet yumurta akı
- Aldığınca un
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Mayasız ekmek nasıl yapılır?
Un hariç tüm hamur malzemelerini derin bir yoğurma kabına alın.
Unu azar azar ilave ederek hamuru yoğurun.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.
Bir tepsiyi margarinle yağlayın.
Tepsiye un serpin ve hamuru yerleştirin.
Hamurun üzerine yumurta sarısını sürün ve çörek otu serpin.
Ekmeğinizi 190 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin.
Fırından aldığınız ekmeği tepsiden çıkarın 10 dakika kadar bekletin.
Ardından ekmeği temiz bir mutfak örtüsüne sarın ve 1 saat dinlendirin.
Afiyet olsun.
