• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Malezya'da kısmi sokağa çıkma yasağı 9 Haziran'a kadar uzatıldı

Yeniakit Publisher
2020-05-10 09:44:26 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Malezya'da kısmi sokağa çıkma yasağı 9 Haziran'a kadar uzatıldı

KUALA LUMPUR (AA) - Malezya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ilan edilen kısmi sokağa çıkma yasağı, 9 Haziran'a kadar uzatıldı.

Başbakan Muhyiddin Yasin, ulusa sesleniş konuşmasında, "Sağlık Bakanlığı yetkililerinin tavsiyelerini dikkate alarak yasağı bir kez daha uzatma ve 9 Haziran'a kadar sürdürme kararı aldık." dedi.

Muhyiddin, 4 Mayıs'ta alınan karar uyarınca uygulamanın bu döneminde de ekonominin "açık" kalacağını belirterek, gerek duyulmadıkça sokağa çıkılmaması çağrısı yaptı.

Malezya Başbakanı, ramazan ve bayram boyunca toplu dini etkinliklerin yapıldığı mekanların kapalı kalacağının da altını çizdi.

Hükümet, Kovid-19 salgınıyla mücadele amaçlı 18 Mart'ta kısmi sokağa çıkma yasağı ilan etmiş, temel ihtiyaçlar hariç halkın dışarı çıkmasını 2 hafta boyunca tamamen yasaklamıştı.

Daha sonra hükümet, bu uygulamayı 3 kez daha uzatmış ve en son, yasağın 12 Mayıs'a kadar süreceğini duyurmuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23