• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mahmut Tanal "kayıp" demişti... O vazolar hiç var olmamış!

Yeniakit Publisher
2021-06-17 20:49:00 -
Mahmut Tanal "kayıp" demişti... O vazolar hiç var olmamış!

CHP'li Mahmut Tanal, Dolmabahçe Sarayı'ndaki 2 altın vazonun kayıp olduğunu iddia etmişti. Tanal'ın işaret ettiği eserlerin, Dolmabahçe'nin kapısından dahi geçmediği belirtildi.

Milli Saraylar Müzecilik ve Tanıtım Başkanı Adnan Gayhan, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın Dolmabahçe Sarayı'nda muhafaza edilen ve Sultan Abdülmecid'den kalma, her biri 46 kilogram olan som altından 2 vazonun kaybolduğu iddialarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Mahmut Tanal'ın soru önergesi vererek 2 adet vazonun sergide olmadığını vatandaşların vazoyu göremediğini söylediğini hatırlatan Gayhan, "Bununla ilgili başkanlığımız tarafından yapılan açıklamada özetle, bünyesinde 300 binden fazla eseri barından Milli Sarayları envanterinde kayıtlı olmadığı dolayısıyla kayıtlı olmayan eserin de envanterde olamayacağı belirtildi" dedi.

Tanal'ın daha sonra sosyal medya hesabından yeni paylaşımlarda bulunduğunu ve fotoğraflar yayınlayarak fotoğrafların altında "İşte bu eserler nerede?" diye bir soru yönelttiğini hatırlatan Milli Saraylar Müzecilik ve Tanıtım Başkanı Adnan Gayhan, "Orada şöyle bir gerçek var; evet öyle bir altın eser var ancak o eser vazo değil. O bir şamdan ve o şamdan Topkapı Sarayı'nın envanterinde kayıtlı. Yine Dolmabahçe'de hiçbir şekilde hiçbir zaman yer almadı. Hatta kapısından bile geçmedi" dedi.

Resmi paylaşılan esere ilişkin bilgiler veren Gayhan, "Sultan Abdulmecid'in yaptırdığı bir şamdan. Peygamber efendimizin (Sallallahü aleyhi ve sellem) türbesi için yaptırılıyor. Oraya gidiyor o şamdan. Sonradan Fahrettin Paşa'yla beraber getiriliyor. Topkapı Sarayı'nda Fatih Köşkü'nde başlayan restorasyon çalışmalarıyla oradaki eserler bu işin doğasına uygun olarak depoya kaldırıldı. Orada muhafaza ediliyor. Önümüzdeki yıl depolardaki eserler restorasyon bittikten sonra 2022 yılı içerisinde tekrar sergilenecek" dedi.

Gayhan son olarak ise "Bizim iletişim kanallarımız açık. Milli Saraylar olarak burada bir ekibimiz var. Bu kanallardan diledikleri zaman diledikleri soruları sorabilirler. Bu sorulara hazırız, bekliyoruz" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Dr. Fatih

Mahmüt Atatatürk'ün kurduğu partiyi hdpkk pkk dhkpc ile işgal altına aldınız neden bunlardan söz etmezsiniz, hayal yalanlarla hala eserlerinde mi bahsediyorsunuz. Atatürk'ün en büyün eserlerini çalan sizlersiniz, chpkk artık bu yalanlardan bıkmadınız mı.

Yusuf

Bu göçmem p...lerin olmayan vazolar çokmu umrunda çarşafa biz niye çalmadık diye ona yanıyodur biz sizin Yıldız’dan Ocak maşalarını saç tokalarını bile çaldığınızı duymuştuk ittihatçi artıklar
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23