• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mahir Ünal açıkladı! AK Parti'den çok önemli karar

Yeniakit Publisher
2020-01-11 06:48:00 - 2020-01-11 10:18:41
Mahir Ünal açıkladı! AK Parti'den çok önemli karar

Sosyal medyada bilgi kirliliği ve yalan haberlere karşı AK Parti harekete geçti. AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "sosyal medya etik kuralları" çalışması yaptıklarını açıkladı.

AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, yayınlayacakları sosyal medya etik kuralları listesinin herkesi bağlayacağını belirterek şunları kaydetti:

Özellikle sosyal medyada yalan haber ciddi bir problem teşkil ediyor. Geçtiğimiz günlerde benzer bir olay yaşadım, söylemediğim kullanmadığım bir cümle üzerinden bir haber yapıldı. Yanlış olduğunu ifade edene kadar kamuoyu yanlış bilgilendirilmiş oluyor.

Öncelikle 2 milyon 100 bin teşkilat mensubumuzu bu etik kurallara uymakla sorumlu ve hükümlü kılacağız.

Bunun yanı sıra, hemen doğruluğu teyit anlamında belli prizmalar da oluşturacağız. Yalan haberleri deşifre etmeden tutun, bir haberin doğruluğunu teyit etmeye varıncaya kadar hem kendimize dönük hem dışa dönük bir çalışma içerisindeyiz. Edindiğimiz haberlere göre özellikle sosyal medyada belli kişilere ve kurumlara dönük ciddi bir dezenformasyon çalışması ve algı operasyonu hazırlıkları var. Bu çalışma, özellikle kamuoyunda infial oluşturacak bir takım etki ajanlarına karşı da ciddi bir anlam taşıyor.

Birilerinin söylediği yalanlar karşısında savunmaya çekilmek yerine, deşifre edip bunların üstüne gideceğimiz bir mekanizma oluşturacağız. AK Parti ve Erdoğan düşmanlığı ile nefret dili kullanarak Türkiye’ye karşı özellikle sosyal medya üzerinden Türkiye’nin istikrarını, bölgede oynadığı önemli rolü zaafa uğratmak isteyen bir takım yapıların bilerek ya da bilmeyerek ekmeğine kimsenin yağ sürmemesi gerekir. Bu bir siyasi mesele değil millî meseledir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Sadi

Acil oluştırmanız gerekir sözcü ve fox hertürlü iftira ve yalana başvuruyor

Murat gözükara

Çok geç kalınmış karar.... Şimdi diyecekler ki basın özgürlüğü...... AMA öyle kanun çıksın ki.. Ağır yaptırım olsun... Avrupada öyle.... Yüklü tazminat olsun... Öyle binlira gibi ağar para cezası olmasın.. Milyon olsun ki.. Yanlış yayın yapan şerefsiz yanlış yapmanın basit olmadığını anlasın... KALİTE GELİR..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23