Lübnan’da yaklaşık 10 ay süren müzakerelerin ardından nihayet hükümet kurulabildi.
Selam, dün sabah Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Meclis Başkanı Nebih Berri’nin de katıldığı toplantıda bir araya gelerek, hükümette yer alacak bakanlar konusunda son görüşmelerde bulundu.
Ani olarak yapılan görüşmede hükümet kurma çalışmaları tamamlandı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenleyen Başbakanlık Genel Sekreteri General Suheyl Buci, yeni kabinenin Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylandığına ilişkin kararı açıkladı. Başbakan Selam da yaptığı açıklamada, yeni hükümetin ülkedeki ulusal diyalogu geliştireceğini söyledi.
Lübnan’daki siyasi kesimlerin aralarındaki güvenin, yeni hükümetin oluşumunda önemli rolü olduğunu belirten Selam, Cumhurbaşkanı Süleyman’a da verdiği destekten ötürü teşekkür etti.