• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Laf çok, icraat yok’

Yeniakit Publisher
2013-05-17 22:16:00 - 2013-05-17 22:16:48
‘Laf çok, icraat yok’

Baba ocağı Kayseri’de uluslararası toplumun Suriye konusundaki politikasını sert dille eleştiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Uluslararası camia sadece konuşmakta sadece laf etmekte ama aksiyona ve işe gelince hep geri durmaktadır...” dedi

KAYSERİ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 3 günlük ziyaret programı kapsamında baba ocağı Kayseri’ye geldi. Gül; Kayseri Valiliği’ne gelişinde ve Cuma Namazı çıkışında sevgi gösterileri ve yoğun ilgi ile karşılandı. Valiliği ziyareti sırasında yaptığı açıklamada memleketinde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gül, son yaşanan olaylara, çözüm sürecine ve Suriye konusuna da değindi.
Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasında şunları söyledi; “Bölgemizdeki çeşitli kargaşaları, çeşitli kırılmaları dikkate aldığımızda Türkiye bu bölgede güvenli bir ada haline gelmiştir... Hepimizin görevi halkımıza en iyi şekilde hizmet etmek, diğer yandan da ülkemizin demokratik hukuk standartlarını daha da pekiştirmek, memleketimizi güvenli ve huzurlu bir ülke olarak geleceğe taşımak olacaktır... Önceki gün Reyhanlı’ya yaptığı ziyareti değerlendiren ve Suriye rejimine tepki gösteren Gül, yaşanan zulme sessiz kalan uluslararası toplumu da sert dille eleştirdi.
SADECE LAF VAR!
Cumhurbaşkanı Gül, “Bu konuda (Suriye meselesinde) uluslararası camia çok kötü bir sınav vermekte. Sadece konuşmakta sadece laf etmekte ama aksiyona ve işe gelince hep geri durmaktadır... Uluslararası hukukun geçerli olması için BM Güvenlik Konseyinde en azından Rusya gibi önemli bir devletin ve Çin’in çözüm sürecine girmeleri gerekir... Suriye’de düşmanlar için aldığı balistik füzeleri kendi halkı için kullanan bir rejim var. Bu çok acı bir şey” dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin “Dün sayın Başbakan Amerika Başkanı Obama ile görüştü. Özellikle kimyasal silahlar konusunda bazı bilgi ve doneleri paylaştığını biliyoruz ama Amerikan yönetiminden hala beklenen aktif adımlar gelmedi. İkinci bir Cenevre süreci başlatılıyor, yeniden bir diploması trafiği var. Acaba siz bu çabaları zaman kaybı olarak görüyor musunuz” diye sorması üzerine, şunları söyledi:
“Olaylar Türkiye’nin bölgesinde olduğu için ve komşumuzda olduğu için bizi tabiatıyla her bakımdan ilgilendiriyor. Önce güvenlik sorunları açısından ilgilendiriyor, bölgenin istikrarı açısından ilgilendiriyor. Suriye’deki çok büyük insan hakları ihlalleriyle ilgili duyarsız kalamazsınız, bundan dolayı ilgilendiriyor. Onun için bizler aktifiz ama herkesin de aktif olmasını istiyoruz. Üzücü olan şu; batı dünyası biraz arkada duruyor. Hatta şöyle bir teori de gelişti: ‘Lead from behind’ diyorlar, ‘işin içine girmeden arkadan biraz destek.’ Bunun değişmesi lazım açıkçası.”
HUNAT CAMİİ’NDE CUMA NAMAZI
Bazı açılış ve ziyaretlere katılmak için Kayseri’ye gelen Gül, Valilik ziyaretinin ardından yürüyerek cuma namazı için tarihi Hunat Camisi’ne geldi.
Burada cuma namazını kılan Gül’e, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki eşlik etti.
Cuma namazı çıkışı 4 vatandaşın cenaze namazına katılan Gül, daha sonra Hunat Mahallesi’ndeki ayakkabı boyacılarına selam vererek, ayakkabılarını boyattı. Vatandaşların sevgi gösterisinde bulunduğu Cumhurbaşkanı Gül, Sivas Caddesi’ndeki esnafla sohbet etti.
Gül, bir esnafın ısrarı üzerine halka tatlısı yedi.
Öte yandan çeşitli talepleri olan vatandaşların Gül’e iletmek istediği notlar, koruma polisleri tarafından alındı. Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül, engelli çocuklarla bir araya geldi. Özkar Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’ne gelişinde, çiçeklerle karşılan Gül, okul hakkında yapılan kısa bilgilendirmenin ardından 13-28 yaş grubu öğrencilerin eğitim gördüğü sınıfları gezdi.
Mesleki eğitim becerilerinin kazandırıldığı atölyeleri de ziyaret eden Gül, çocuklarla sohbet etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23