• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kuruluş Osman: 'Ertuğrul Bey' geri mi dönüyor?

Yeniakit Publisher
2019-12-07 16:05:00 -

Kuruluş Osman dizisinin yayınlanan son fragmanı merakla beklenen 'Ertuğrul bey geri mi dönüyor?' sorusunun cevabını verdi.

Muhammed Recep KAYA   yeniakit.com.tr  Diriliş Ertuğrul dizisinin devamı olarak yayınlanan, Osmanlı Devleti'nin kuruluşunu ve Osman Bey'i konu edinen 'Kuruluş Osman' dizisi seyircilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Bir süredir Ertuğrul Bey'in diziye dönüp dönmeyeceği konuşulurken, yayınlanan 4.bölüm fragmanı akıllarda soru işareti bıraktı.

'Ertuğrul Bey' geri mi dönüyor?

Yeni bölümde Osman Bey'in amcası olan Dündar Bey'in Osman Bey'i zincirlediği görülüyor. Bu sırada Osman Bey ile Dündar Bey arasındaki diyalog ise ilgi çekici. Ayrıca Osman Bey'in fragmanda 'Baba' ifadesini kullanması dizide heyecanın dozunu daha da arttırdı.

'Ertuğrul Gazi Kimdir?'

Ertuğrul Gazi, 1188 yılında doğmuştur. Babası Süleyman Şah, annesi Hayme Hatun’dur. Oğuzların Bozok kolunun Kayı boyuna mensup olan Ertuğrul Gazi, Osmanlı Devleti kurucusu Osman Bey’in babasıdır.

Süleyman Şah’ın dört oğlundan biri olan Ertuğrul Gazi, annesi Hayma Ana ve küçük kardeşi Dündar Bey ile beraber 444 çadırlık efradıyla beraber Sürmeliçukur yöresine yerleşmişler, bir süre sonra batıya doğru gitmişlerdir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Karacahisar ve Söğüt’ü fetheden Ertuğrul Gazi daha sonra Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat’ın kendisine verdiği Söğüt ve çevresine yerleşmiştir.

Selçuklu Devleti’nin kuzeybatı uç sınırlarını en iyi şekilde koruyup, asayiş temin etmiştir.

Ertuğrul Gazi, komşu Bizans tekfurlarına karşı kazandığı zaferlerden dolayı 'Gazi' ünvanı almıştır.

Anadolu’daki Türk Beylikleri Selçuklu’dan ayrılırken, Ertuğrul Gazi vefakârlık göstermiş ve Selçuklular’a bağlı bir uç bey olarak faaliyetlerini sürdürmüştür. Ertuğrul Gazi’nin bu vefakârlığının neticesinde Anadolu’nun dört bir tarafından gelen gazilerin, dervişlerin, âlimlerin, diğer yörelerdeki Türkmenlerin onun sancağı altında toplanmasına sebep olmuştur.

Ertuğrul Gazi, Halime Hatun ile evlenmiş, bu evlilikten Gazi Sarı­Batı Savcı Bey, Gündüz Alp, ve Osman Bey adlarında üç oğlu olmuştur.

Ertuğrul Gazi, 1281 yılında 93 yaşında Bilecik, Söğüt ilçesinde vefat etmiştir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Reis Hürdolaş

At sahibine göre kişner. Dizi tam yayınlandığı kanal gibi aşk soslu , çapkın bir osman(!) ve yakışıklı Osman’a karşı duyulan gizli platonik aşklar. Ve daha bir sürü saçma kurgular. Yok be olmadı. Ertuğrul geri dönmesin de onu eskisiyle akıllarda kalcak kurgru da kalsın. Çok başarısız bir senaryo ile Osman Gaziyi çok kötü bir imaj çizilmiş. Yazık.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23