• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kulisleri karıştıracak iddia! ‘Ortak cumhurbaşkanı adayı’ için Gül’e söz verildi

Yeniakit Publisher
2019-09-23 10:13:00 -
Kulisleri karıştıracak iddia! ‘Ortak cumhurbaşkanı adayı’ için Gül’e söz verildi

Abdulkadir Selvi, 2023 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Abdullah Gül’ün, “ortak cumhurbaşkanı adayı” olması yönünde söz verdiği iddiasını yazdı.

2023 cumhurbaşkanlığı seçimlerine uzun bir süre var ama adaylık tartışması erken başladı. Muharrem İnce'nin "adayım" demesiyle birlikte CHP'de, İnce ve İmamoğlu taraftarları karşı karşıya geldi.

Abdulkadir Selvi, 2023 seçimlerinde Abdullah Gül ve Ekrem İmamoğlu isimlerinin belirleyici olacağını iddia ederek, bomba bir kulisi okurlarıyla paylaştı.

Gül-Babacan partisinin kuruluş çalışmaları yürütülürken, temas edilen isimlere, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Abdullah Gül’ün, ortak cumhurbaşkanı adayı olması konusunda CHP ile anlaştıkları yönünde güvence verildiği söylendiğini yazan Selvi, yazısında şu ifadelere yer verdi:

Kılıçdaroğlu söz verdi

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Abdullah Gül’ün, “ortak cumhurbaşkanı adayı” olması yönünde kendilerine söz verdiğini ifade ediyorlar. “CHP ile anlaştık, 2023’te Abdullah Gül cumhurbaşkanı adayı” diyorlar. Tabii bu konuda açıklama yapması gereken kişi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. CHP Lideri, şimdiden Abdullah Gül’e ortak adaylık konusunda bir söz verdi mi?"

İmamoğlu ve CHP tabanı ne diyecek?

Yerel seçimler sonrası Ekrem İmamoğlu'nun Türk siyasetinin bir gerçeği olduğuna dikkat çeken Selvi, "24 Haziran seçimleri öncesinde CHP içinden Gül’e büyük bir direnç gösterilmişti. Ekrem İmamoğlu alternatifi ortaya çıktıktan sonra CHP tabanının, Gül’ün çatı adaylığına ikna olması mümkün mü?" diye sordu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

meleknur

OZAMAN GÜL CHP İP HDP SP YE GEÇMİŞ DEMEKTİR ŞİMDİDEN GEÇMİŞ OLSUN

ali

İNGİLİZ ŞÖVALYESİNİ CUMHURBAŞKANI YAPMAK İSTİYOR CHPKK İP SP BİRLEŞİN DİYOR
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23