• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kuklaların Türkiye hazımsızlığı!

Yeniakit Publisher
2018-03-06 17:02:00 - 2018-03-07 11:14:28
Kuklaların Türkiye hazımsızlığı!

Siyonist ve ABD kuklası Muhammed bin Zayed ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Türkiye düşmanlığı devam ediyor. Türkiye'ye karşı gelmeden kral olamayacağını anlayan Muhammed bin Selman'ın Türk dizilerinin yayından kaldırılmasını emrettiği ortaya çıkmıştı. Bu haberi ilk verense BAE'de yayın yapan The National gazetesi oldu.

yeniakit.com.tr Geçtiğimiz aylarda patronu ABD'nin emriyle ülkede sözde yolsuzluk mücadelesi başlatan Muhammed bin Selman, çeşitli anlaşmalarla tutuklu prensleri serbest bırakmıştı. Yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan isimlerden MBC Grup Başkanı Velid el-İbrahim'in ise, Muhammed bin Selman'ın "Türk dizilerini yayından kaldırması" yönündeki emrini kabul ettikten sonra serbest bırakıldığı ortaya çıkmıştı. 

MBC Group Sözcüsü Mazen Hayek, The National'a yaptığı değerlendirmede alınan kararın kendileri için 'daha kaliteli özel Arap dizileri yapma' fırsatı sunabileceğini iddia ederek bu kararı savunmuştu.

TÜRKİYE'NİN 350 MİLYON DOLARLIK BAŞARISI

Arap coğrafyasında çok büyük başarı yakalayan, Irak'tan Fas'a, Yemen'den BAE'ye kadar birçok Arap ülkesinde yakından takip edilen Türk dizileri, Suudi Arabistan'ı ve patronlarını tedirgin etmeye başladı. Özellikle Payitaht Abdülhamit, Diriliş Ertuğrul, Mehmetçik Kûtulamâre gibi Müslümanları birliğe ve beraberleğe çağıran, cihad mantığını aşılayan diziler, Arap coğrafyasında geniş yankı buldu. Türk dizileri, son dönemde yakaladığı başarılı ivmeyle 140’dan fazla ülkeye ihraç edilip 350 milyon dolarlık bir sektör hacmine ulaştı. Türk dizilerinin ihracatta ABD’den sonra ikinci sırada yer aldığı belirtiliyor. Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Türkiye'nin bu başarısından ve Müslüman Arapların da eski İslam birliği fikirlerini benimsemesinden rahatsız olarak dizileri yasaklattı. Dizilerin ikinci bir emre kadar tekrar yayınlanmayacağı bildiriliyor. 

yeniakit.com.tr
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23