• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Köylüleri şaşırttı! 2 bin nüfuslu köyün veresiye defterini satın aldı

Yeniakit Publisher
2020-05-03 17:12:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Köylüleri şaşırttı! 2 bin nüfuslu köyün veresiye defterini satın aldı

Kastamonu'da bir hayırsever, 2 bin nüfuslu köyde yaşayan vatandaşların bakkallara olan borçlarını sildirdi.

İsminin açıklanmasını istemeyen hayırsever, Araç ilçesine bağlı İğdir köyündeki 3 bakkala giderek veresiye defterlerinde kayıtlı borçları ödedi.

Bakkal Fatih Kemran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koronavirüs nedeniyle tüm insanlığın zor bir süreçten geçtiğini söyledi.

Sabahın erken saatlerinde iş yerine bir kişinin geldiğini anlatan Kemran, "Bir ağabeyimiz gelip, veresiye defterimiz olup olmadığını sordu. Veresiye borcunu ödeyemeyenlerin hesabını çıkarmamı istedi. Ben de çıkarıp verdim. Hepsini ödedi ve ayrıldı." diye konuştu.

Hayırseverin isminin açıklanmasını istemediğini ifade eden Kemran, "Zor günlerde böyle güzel insanların olduğunu bilmek güzel." dedi.

Market sahibi Mustafa Bayın ise 20 senedir mesleğin içinde olduğuna işaret ederek, "İlk kez böyle bir şeyle karşılaştım ve duygulandım. Koronavirüs ile mücadele günlerinde çok güzel bir destek oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yakup Maden de 25 yıldır bakkallık yaptığını belirterek, "Veresiye defterini isteyip hesabını çıkarttırdı. Bütün hesapları kapattı. İsmini sorduğumda söylemedi." şeklinde konuştu.

Köylülerden Mustafa Yörük, hayırsevere teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Bugün alışveriş için bakkala girdiğimde çok güzel bir haber aldım. Yakup ağabey tüm veresiye borçlarının ödendiğini söyledi, çok mutlu oldum. Şu dar zamanda böyle bir şey yapılması çok anlamlı. Bu tür hayırseverlerin köyümüzde, ilimizde, ülkemizde ve dünyada artmasını temenni ediyorum."

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Sefer

Allah bilir şehitliğini kul bilmez kulunki temennidir. Kimse haddini aşıp şehitlik payesi vermesin o payeyi Allah verir kul vermez edepsizlik yapmamak gerekir.hayatı ekran önünde olanın ölümüde ekran önünde olur.kendi halinde yaşayan kendi halinde ölür. Her gün yüzlerce insanın ruhu kabz oluyor. İftar programlarında milyarlar kazananda var Allah rızası için az bir maişete razı olanda samimiyet kazançla orantılıdır.önemli olan bizim nasıl öleceğimiz biz kendi kıyametimize hazırlanalım başkasının şehitliği bize bir fayda sağlamaz ölüm en iyi nasihattir anlayana. Şehitlikte bir menfaat karşılığında elde edilir kimi cennet için ister kimi vatan için kimi aşkı için. Allah rızası için iyi ahlaklı kul olalım gerisi hikaye.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23