• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Köprüdeki hainler hesap veriyor

Yeniakit Publisher
2017-10-10 12:40:00 -
Köprüdeki hainler hesap veriyor

FETÖ’nün darbe girişiminde, 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki olaylara ilişkin 135’i tutuklu 143 sanık dün hakim karşısına çıktı.

MURAT ALAN / İSTANBULFetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, aralarında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki olaylara ilişkin haklarında 37’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 135’i tutuklu 143 sanığın yargılandı davanın ilk duruşması başladı. İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yapılan binadaki büyük salonda görülen duruşmaya tutuklu sanıkların tamamı ile 2 tutuksuz sanık katıldı.

HÂKİM KARŞISINA ÇIKTILAR

Müşteki ve sanık avukatları ile izleyicilerin hazır bulunduğu duruşma, sanıkların kimlerinin tespitleri yapıldı. Sanıkların kimlik tespitinin tamamlanmasının ardından müştekilerin kimlik tespitine geçildi. Müştekiler, sanık yakınları ve izleyiciler, 780 kişilik duruşma salonunu tamamen doldurdu. İddianamede, aralarında subayların da bulunduğu 30 rütbeli asker, 47 askeri öğrenci olmak üzere toplam 135’i tutuklu 143 sanığın, “TBMM’yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” ve “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” ile “kasten öldürme” suçlarından 37’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor. Ayrıca bazı sanıkların ‘’silahla kasten yaralama’’, “kasten öldürmeye teşebbüs’’, ‘’mala zarar verme’’ ve ‘’kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’’ suçlarından değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılmaları öngörülüyor. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan ile milletvekilleri Nabi Avcı, Mehmet Metiner, Hasan Turan ve İsmet Uçma’nın yanı sıra, aralarında Uğur Işılak’ın da bulunduğu bazı eski milletvekilleri ve belediye başkanları da duruşmaya izleyici olarak katıldı.

 İDDİANAMEDEN
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, adı darbe girişiminin ardından “15 Temmuz Şehitler Köprüsü” olarak değiştirilen Boğaziçi Köprüsü’nde darbe girişimine tepki gösteren ve sanıklara müdahale eden vatandaşların üzerine tabanca ve uzun namlulu silahlarla ateş edilmesi ve konuşlanan tanklardan birinden dört defa top atışı yapılması sonucunda ikisi polis memuru, aralarında reklamcı Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un da bulunduğu 32 sivil vatandaş olmak üzere şehit olan 34 kişi “maktul”, 424 kişi ise “müşteki” olarak yer alıyor. Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Hikmet Pak ile Bülent Başar tarafından hazırlanan ve şehitlerin otopsi sonuçlarına yer verilen bin 52 sayfalık iddianamede, Erol Olçok’ta, uzak atış bir ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasının tespit edildiği, bunun da öldürücü nitelikte olduğu, Abdullah Tayyip Olçok’ta ise iki ateşli silah mermi çekirdeği giriş yarası görüldüğü anlatılarak, bunların da tek başına ölüm meydana getirir nitelikte olduğu kaydediliyor.

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23