• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Konut satışlarına vatandaşlık dopingi

Yeniakit Publisher
2017-12-06 09:24:00 - 2017-12-06 09:51:29
Konut satışlarına vatandaşlık dopingi

Yabancılara konut satışı yüzde 21 arttı. Yükselişin devam edeceğini söyleyen uzmanlar vatandaşlık hakkının verilmesinin büyük rol oynadığını dile getirdi.

Türkiye’de 1 milyon dolarlık ev alanlara veya 2 milyon dolarlık yatırım yapanlara vatandaşlık imkânı sunulması konut satışlarına da yansıdı. Yılın ilk 10 ayında 20 bine yaklaşan yabancı alımının yıl sonunda 30 bini bulması bekleniyor. Sektör temsilcilerinden Büyükyalı İstanbul’un Satış Danışmanı Tolga Şatır, son dönemdeki konut talebinin bir kısmınında yabancılardan geldiğini belirterek, “Hükümetin yabancıların mal edinimiyle ilgili kararları sektöre yaradı. Son düzenlemelerle toplam satışların yüzde 20-30 oranında artacağını düşünüyoruz” dedi.

ARAP YATIRIMCI İLGİSİ

Konut alanların büyük bölümünün Arap kökenli olduğunu bildiren Şatır, bu ilgiyi Türkiye’ye duydukları güvene ve konut kalitesine bağlayan Şatır, “Dairelere ve dükkânlara ağırlıklı olarak Suudilerden, Iraklılardan, İranlılardan, Suriyelilerden talep geliyor. Talebin ileride daha da artacağını umuyoruz” açıklamalarında bulundu.

FİYATLAR TIRMANIŞA GEÇECEK

Konuta yatırım yapanların hâlâ prim yapma şansının olduğunu dile getiren Şatır, şöyle devam etti: “Projelerde belli dönemlerde fiyat artışı yapılıyor. Artış talep ile orantılı. Tabi ki 2018’de fiyatlar belli oranda, belli seviyede artacak. Çünkü biz yatırımcının yanında oturumcuyu da korumalıyız, müşterilerimize kâr ettirmeliyiz.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İstanbul Zeytinburnu’nda devam eden Büyükyalı İstanbul projesinin rağbet gördüğünü anlatan Şatır, bunu projenin yerine, konumuna ve kalitesine dayandırdı. Projenin yüzde 45’inin satıldığını kaydeden Şatır, “Satışlarımız 2017’de arttı, 2018’de de artmaya devam edecek. Yatırımcı yeri geldiğinde kalite ve konforu da istiyor. Üretiğimiz projelerde bu talebi de dikkate alıyoruz” ifadesini kullandı.

2017 Ekim ayında yabancılara yapılan konut satışları yüzde 70,9 artarak 2 bin 677 oldu. Satışlarda ilk sırayı bin 321 konut ile İstanbul aldı. Bu ilimizi 465 ile Antalya, 121 ile Bursa, 108 ile Yalova ve 93 ile Aydın izledi.

Bin Arap yatırımcı İstanbul’da

Yabancıya konut satışının ihracat kapsamına alınmasını bekleyen inşaat üreticilerinin önde gelen temsilcileri, bugün İstanbul’da bin Arap yatırımcıyla buluşuyor. Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği (TÜRAP) desteğiyle TurabExpo tarafından GreenPark Hotel Pendik’te gerçekleşecek buluşmada, aralarında Nef, Sur Yapı gibi sektörün önde gelen firmalarında yer alacağı 30 konut üretici ile 100’e yakın inşaat ve yapı malzemesi üreticisi Arap ülkelerinden gelen bin yatırımcıyla buluşacak. Organizasyona firmaların yanı sıra Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Der. Faruk Özlü, İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, Bahreyn Anvkara Büyükelçisi Yusuf Al-Abdulla, Suudi Arabistan Cevf Ticaret Odası Başkanı Majed Meadi K Alrawili ve Arap ülkelerinden çeşitli bakanların katılması bekleniyor. TÜRAP Genel Başkanı Sabuhi Attar, eş zamanlı yapılacak Yapı İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri ile Gayrimenkul Proje Yatırım ve Finansman Fuarı’nın Türk gayrimenkul sektörüne Arap ülkelerinde konut satış ve pazarlamasında, Arap ülkelerinde ya da Türkiye’de gayrimenkul projeleri geliştirmede iş birliği olanakları sağlayacağını kaydetti. Attar, organizasyonun sadece kayıtlı katılımcılara açık olacağını belirterek, “İnşaat, konut, gayrimenkul sektöründe Türk Arap işbirliklerini ve Türkiye’nin yabancıya konut satışını artıracak projeler geliştiriyoruz. İki gün sürecek fuar ikili görüşmelere olanak sağlayacak. Ayrıca katılımcı şirketlerimiz web tabanlı sanal fuar aracılığı ile iletişimlerini ve iş bağlantılarını sürdürebilecek. TÜRAP bünyesinde oluşturulan TA Grup çatısı altında, 30 kişilik uzman avukat kadromuzla Türkiyeli yatırımcılarımıza Arap ülkelerinde hukuk ve danışmanlık hizmeti vereceğiz” dedi.

 

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23