• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde gorillere Kovid-19 testi

Yeniakit Publisher
2020-07-27 23:08:12 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde gorillere Kovid-19 testi

ANKARA (AA) - Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde (KDC) ulusal parklar ziyarete açılmadan önce, dağ gorillerine yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi yapılacak.

Kongo Doğayı Koruma Enstitüsü (ICCN) Genel Müdürü Cosma Wilungula, yaptığı açıklamada, ulusal parkların açılışının, parklarda yaşayan dağ gorillerinin Kovid-19 testleri tamamlandıktan sonra gerçekleşeceğini duyurdu.

Dağ gorillerinin virüsler ve solunum yolu hastalıklarından kolayca etkilendiğinin altını çizen Wilungula, ziyaretçilerin ve başta dağ gorilleri olmak üzere bütün primatların sağlığını korumak için gerekli önlemlerin alınacağını belirtti.

Wilungula ayrıca, test sonuçlarının pozitif çıkması durumunda, parkların açılmayacağını ifade etti.

Bilim insanlarının, dağ gorillerinin Kovid-19 salgınından etkilenebileceği uyarasında bulunmasının ardından, ülkede ulusal parklar ziyarete kapatılmıştı.

Nesli tükenmekte olan dağ gorilleri gibi çok sayıda vahşi hayvana ev sahipliği yapan parklar, turistlerin yanı sıra yasa dışı avcılık yapan grupların da hedefinde yer alıyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23