Kızılcık şerbeti tarifi nasıl yapılır? O buruk tatlı marmelatını, şerbetini seveceksiniz! Malzemeleri neler?
Kızılcık her zaman pazarlarda bulunan bir meyve olmadığından bulunca biraz fazla alıp, hem marmelat hem de şerbetini yapabilirsiniz. Kızılcık şerbeti tarifi ve malzemeleri...
Kızılcık her zaman pazarlarda bulunan bir meyve olmadığından bulunca biraz fazla alıp, hem marmelat hem de şerbetini yapabilirsiniz.. Buruk tadı nedeniyle, olgun olanları dışında yenilmesi biraz zor olan bir meyve ama o buruk tatlı marmelatını ve şerbetini seveceksiniz. Biraz fazla şeker ile kaynatıp, konsantre halde ki şerbeti servis ederken bardağa koyduğum bir parmak şerbet üzerine herkesin damak zevkine göre istedikleri oranda su ekleyin.
Malzemeler:
- Yarım kilogram kızılcık
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 litre su
Yapılışı:
Kızılcıkların sapları ayıklanıp, bol suda yıkanır.
Geniş bir tencereye bütün malzemeler konulup, orta ateş üzerine alınır.
Şeker eriyip, şerbet kırmızı rengini alana kadar arada karıştırılarak yarım saat kaynatılır.
Ocaktan alınıp soğuyunca tel süzgeçten ezilerek geçirilir.
Renginin berrak olması için daha sonra temiz bir tülbentten geçirilir.
Servis edileceği zaman bardağın yarısına kadar şerbet, üzerine soğuk su ve buz eklenir.