• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kızılay Ramazan kolisi bağışı nasıl yapılır? | Kızılay Ramazan yardımı başvurusu

Yeniakit Publisher
2020-04-19 13:27:00 -
Kızılay Ramazan kolisi bağışı nasıl yapılır? | Kızılay Ramazan yardımı başvurusu

Türk Kızılay, "Dertler Paylaştıkça Bitecek Yeter Ki İnan Buna" sloganıyla ramazan ayı için yardım kampanyası başlattı. Vatandaşlar “Ramazan kolisi nasıl istenir?” , “Ramazan kolisi talep etme” , “Kızılay’a ramazan bağışı nasıl yapılır?” sorularının cevaplarını araştırıyor. Kızılay Ramazan yardımı başvurusu.

Ramazan ayı öncesinde Türk Kızılay'ı "Dertler Paylaştıkça Bitecek Yeter Ki İnan Buna" sloganıyla kampanya başlattı. Peki, Kızılay Ramazan kolisi bağışı nasıl yapılır?

Kızılay Ramazan kolisi bağışı nasıl yapılır? | Kızılay Ramazan yardımı başvurusu

Türk Kızılay'dan yapılan açıklamaya göre, "Dertler Paylaştıkça Bitecek Yeter Ki İnan Buna" sloganıyla başlattığı kampanya ile ramazan yardımlarını açıklayan kuruluş, yaklaşık 207 milyon liralık bütçe planlamasıyla 10 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor. Kızılay, gıda yardımlarıyla 350 bin aileye destek olacak, diğer iş birlikleriyle 60 bin aileye erişecek. 4 kişilik bir aile için planlanan çalışmayla yaklaşık 1,6 milyon kişiye ulaşılacak.

Kuruluş, gıda yardımlarını hayata geçirirken gelenekselleşen gıda kolisinin yanı sıra bu yıl ramazanda yenilikçi bir modeli uygulamaya başlayacak. Gıda yardımı alacak olan vatandaşların cep telefonlarına bir SMS doğrulama kodu gönderilerek, belirlenmiş zincir marketlerden ihtiyaçlarını almaları sağlanacak.

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, klasik yardım modellerinin yanı sıra bu yıl yenilikçi bir modelle ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olunacağını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Belirlediğimiz vatandaşlarımızın cep telefonlarına göndereceğimiz kısa mesajla indirim marketlerden alışveriş yapabilecekleri nakit yüklemeler yapacağız. Yani vatandaşımızın cep telefonuna bir kısa mesaj gelecek ve bu kısa mesajdaki sanal alışveriş koduyla beraber belirteceğimiz indirim marketlerine gittiklerinde ve bu kodu gösterdiklerinde kredi kartı kullanıyor gibi harcamalarını yapabilecekleri bir işlem olacak. Bildireceğimiz marketler ülkenin tamamına, bütün mahallelerimize yayılmış olan indirim marketlerinden oluşacak. Operasyonel süreci de kolaylaştıracağımız bu çerçevedeki yardım çalışmamızla, vatandaşlarımızın kendi ihtiyacı olan gıda harcamalarını yapmasını sağlayacağız. Koronavirüs önlemleri çerçevesinde evlerinden çıkamayan veya markete gitme imkanı olmayan vatandaşlarımız için de gıda kolisi şeklinde yapılacak olan yardımlarımızı şubelerimiz aracılığıyla ulaştıracağız."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Hayırseverler, 75 lira ve 120 lira değerindeki gıda paketi bağışlarını, Türk Kızılay'ın internet sitesinin yanı sıra Kızılay Genel Merkezi ile şube ve temsilcilikleri üzerinden yapabilecek.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Murat çoban

Ben engelli bana yardım. Kiracı ev Kızılay Ramaza n erzak yardımı.  Adana Seyhan

Raziye

Mrb benim evim kira kiramı ödeyemiyorum faturalarımı ödeyemiyorum bankaya olan kredi borçlarımi ödeyemiyorum kalp hastasiyim çalışamıyorum annem kalp hastası ben kalp hastasi yim yardim ci olun lütfen 4yaşında down sendromlu oğlum için istiyorum maddi giysi gida yardımı almak istiyorum çünkü ihtiyaçlarımız var
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23