• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kira sertifikası ihracı 15 milyar liraya dayandı

Yeniakit Publisher
2019-11-14 10:06:00 -
Kira sertifikası ihracı 15 milyar liraya dayandı

Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, Vakıf Katılım olarak son 2,5 yılda 71 tertip halinde yaklaşık 14,9 milyar liralık kira sertifikası ihracını tamamladıklarını açıkladı.

Vakıf Katılım, iştiraki Vakıf Varlık Kiralama AŞ aracılığıyla 500 milyon liralık kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi. Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, Vakıf Katılım olarak son 2,5 yılda 71 tertip halinde yaklaşık 14,9 milyar liralık kira sertifikası ihracını tamamladıklarını açıkladı. Göktaş, “Gelecek dönemde belli başlı pek çok sektörde planladığımız yeni kira sertifikası ihraçlarımızla yolumuza devam ederek, katılım finans prensiplerine uygun sermaye piyasası ürünleri vasıtasıyla nitelikli firmalarımızın fonlama kaynaklarını zenginleştirmeyi ve tüm gücümüzle Türkiye ekonomisine destek olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Temel amaçlarının sadece katılım finans sektöründeki mevcut pastadan pay alarak büyümek değil, bu sektörü ve Türkiye ekonomisini daha da büyütmek olduğunu vurgulayan İkram Göktaş, gelecek dönemde bireysel ve KOBİ müşteri sayısını daha da artırmak, mevcut ürün ve hizmet yelpazelerini çeşitlendirip daha fazla kişiyi katılım bankacılığıyla tanıştırarak tabana yayılmak istediklerini bildirdi. Sağlıklı bilanço yapısını koruyarak emin adımlarla hızla büyümeye devam ettikleri 2019’u yaklaşık 110 şubeyle kapatacaklarını belirten Göktaş, “Bunun yanında, devletimizin önceliklendirdiği sektörlere ağırlık vererek stratejik projeleri finanse etmeyi hız kesmeden sürdüreceğiz” değerlendirmesini yaptı. Göktaş, enerjide dışa bağımlılığı azaltmaya yönelik, halihazırda destek sundukları maden, enerji hammaddeleri, yerli enerji üretim ekipmanları, yenilenebilir enerji ve nükleer enerji yatırım projelerini desteklemeyi sürdüreceklerini vurguladı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Berk

:))))))

Orhan yavuz

Sadece üfürüyorsunuz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23