• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Katil Esed’i destekleyen Rusya’dan Türkiye açıklaması! ‘Gereken önlemler alındı’

Yeniakit Publisher
2020-02-14 14:13:00 - 2020-02-14 14:19:12
Katil Esed’i destekleyen Rusya’dan Türkiye açıklaması! ‘Gereken önlemler alındı’

Katil Esed’in destekçisi Kremlin’in Sözcüsü Peskov, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Yerhov'un İdlib'de gerginliğin arttığı dönemde doğrudan tehditler aldığını açıklamasıyla ilgili sorulan bir soruyu cevapladı. Peskov, "Türkiye’de bulunan Rus kurumlarının güvenliği sağlamak adına gereken tüm önlemleri aldığından şüphemiz yok" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Sputnik Türkiye'ye yaptığı açıklamada İdlib'de gerilimin tırmandığı bu dönemde Türkiye'de bazı tehditler aldığı yönünde bir açıklama yapmıştı.

Yerhov'un açıklamaları Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'a soruldu.

Peskov sorulan soruya, "Türk tarafının, hem Viyana Sözleşmesi hem de ilişkilerimizin ruhuna uygun olarak, Rus Büyükelçi'nin (Aleksey Yerhov), buradaki Rus şirketlerinin çalışanlarından her birinin ve Türkiye’de bulunan Rus kurumlarının güvenliği sağlamak adına gereken tüm önlemleri aldığından şüphemiz yok" şeklinde yanıt verdi.

Konuyla ilgili Sputnik'e açıklama yapan bir Türk Dışişleri yetkilisi ise, "Rusya Federasyonu’nun Ankara Büyükelçiliği ve ülkemizdeki tüm konsolosluk binaları ile diplomatları ve aile bireylerinin güvenliği konusunda ilgili makamlarımızca gerekli tüm önlemler 7/24 esasına göre alınmaktadır. Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından ülkemizdeki temsilcilikleri veya görevli diplomatlarının güvenlikleriyle ilgili Bakanlığımıza iletilen her türlü ihbar ve talep ciddiyetle değerlendirilmekte ve ivedilikle ilgili makamlarımıza bildirilmektedir" ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23