• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Katar Türkiye kararını resmen duyurdu! İmzalar atıldı

Yeniakit Publisher
2022-10-10 09:41:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Katar Türkiye kararını resmen duyurdu! İmzalar atıldı

Katar, Türkiye ile de güvenliği sağlamak için 3000 binden fazla polisin ülkede görevlendirilmesine yönelik anlaşmayı imzaladı.

Katar'da düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası öncesi gelen yabancı çalışanlar nedeniyle ülkede yaşayanların sayısı bir önceki yıla göre yüzde 13,2 arttı.

Körfez ülkesinin istatistik ofisi tarafından yayınlanan verilere göre, geçen yıl 370 bin kişinin ülkeye yerleşmesinin ardından toplam nüfus 2,94 milyona çıktı.

Yarımada ülkesinde nüfusun çoğunluğunu düşük gelirli göçmen işçilerle diğer yabancı çalışanlar oluştururken Katar vatandaşlarının sayısı 380 bin civarında oldu.

Ülkede şu ana kadar düzenlenen en büyük etkinlik olan Dünya Kupası sırasında 1,2 milyon ziyaretçinin geleceği tahmin edilirken, organizatörlerin yaşadığı personel sıkıntısının yanısıra altyapı, konaklama ve güvenlik gibi alanların da zorlanması bekleniyor.

Uluslararası otel işletmecisi Accor group, 65 bin oda, daire ve evleri dünya kupası sırasında işletebilmek için dış ülkelerden 12 bin geçici çalışan transfer etti.

Emirlik, Türkiye ile de güvenliği sağlamak için 3000 binden fazla polisin geçici olarak görevlendirilmesi için anlaşma imzaladı.

Bütçe dökümanlarına göre Katar Dünya Kupası'na hazırlık amacıyla çevreyolları, 7 yeni stadyum, oteller, gökdelenler inşa etmek için 229 milyar dolar harcadı. Bu dönemde Katar nüfusunun yaklaşık yarısı inşaat sektöründe görev aldı.

IMF tahminlerine göre turnuvadan sonra Katar'ın nüfusu yüzde 1,2 azalacak ve 2027 yılında 2,5 milyona düşecek.

Kaynak: Euronews

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vahap Kalyoncu

Bağlayın onuda bize o da rahat etsin bizde ,kardeşiz biz hiç bir zararı olmaz.

Yom

Hahhah daha ne kadar rezil olacaz acaba.  
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23