Karpuz yazın serinletmiyor, zehirliyor! 112 çalışanından kritik uyarı
112 Acil Servis çalışanı bir kadının açıklamaları, yaz aylarının vazgeçilmezi karpuzla ilgili büyük bir tehlikeyi gün yüzüne çıkardı.
Vatandaşların karpuzu rastgele kesip buzdolabına atmasının ciddi sağlık riskleri doğurduğuna dikkat çeken sağlık çalışanı, “Karpuz kesildikten sonra en fazla 2 gün dolapta durabilir. Aksi halde bakteri üretir” uyarısında bulundu.
Ayrıca karpuzun dış yüzeyinde bulunan pestisit ve bakterilerin, yıkanmadan kesilmesi durumunda bıçak yoluyla meyvenin içine geçtiğini belirten görevli, bunun zehirlenmelere yol açabileceğini söyledi. Yaz sıcağında serinleyelim derken, sağlığınızdan olmayın!