• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Karantinaya alınanlar nasıl tedavi ediliyor? Koronavirüs karantina tedavisi nasıl yapılır

Yeniakit Publisher
2020-03-14 10:39:00 - 2020-03-14 10:40:22
Karantinaya alınanlar nasıl tedavi ediliyor? Koronavirüs karantina tedavisi nasıl yapılır

Karantinaya alınan virüsler nasıl temizlenir? Karantinaya alınanların tedavisi nasıl olur, koronavirüsten karantinaya alınanların tedavisi nasıl yapılır, tedavileri ne kadar sürer? soruları Çin’den dünyaya yayılan ve geçen gün ölümlerin de arttığı koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlar tarafından sıklıkla sorulmakta.

Karantinaya alınan virüsler nasıl temizlenir? Karantinaya alınanların tedavisi nasıl olur, karantinaya alınanların tedavisi nasıl yapılır, tedavileri ne kadar sürer? soruları Çin’den dünyaya yayılan ve geçen gün ölümlerin de arttığı koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlar tarafından sıklıkla sorulmakta. 

Koronavirüslerin farklı tipleri, farklı rahatsızlıklara neden olur. Örneğin bazı koronavirüsler, sindirim sistemi (gastrointestinal) rahatsızlıklarına neden olurken, bazıları ise solunum sistemi ile ilgili şikayetleri beraberinde getirir. Solunum rahatsızlıklarına neden olan koronavirüsler de kendi aralarında farklılık gösterir. Bazı enfeksiyonlarda sadece nezle kadar hafif semptomlar gözlenirken, bazı kişilerde zatürreye varan sonuçlar ortaya çıkar. Bununla beraber, koronavirüsler, tarihteki üç örneği dışında genelde hafif semptomlar gösterir. 

Koronavirüsünün belirtileri nelerdir?

Coronavirüs hakkında şu ana kadar bilinen bilgiler doğrultusunda, semptomlar orta dereceli ya da şiddetli olabilmektedir. En çok gözlenen semptomlar; ateş, öksürük ve solunum güçlüğüdür. Burun akıntısı, koronavirüste bildirilmemiştir. Bu nedenle, burun akıntısı olmadan öksürük ve solunum güçlüğü ve ateş gözlendiğinde kesinlikle kalabalık yerlerden uzak durmak ve en kısa sürede sağlık kuruluşuna baş vurmak çok önemlidir. Ciddi coronavirüsü vakalarında ise zatürre, böbrek yetmezliği ve ölüm meydana gelir.

Koronavirüs nasıl tedavi edilir?

Koronavirüs bir bakteri olmadığı için antibiyotikler işe yaramaz. Şu anda koronavirüse özgü bir tedavi yoktur. Ana tedavi, semptomatik tedavidir. Koronavirüs tedavisi ve koronavirüs aşısı geliştirme çalışmaları sürmektedir. Her virüs gibi koronavirüste de bağışıklık sistemini güçlü tutmak (yeterli kaliteli uyku, dengeli beslenme ve fiziksel aktivite) önemlidir.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23