• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kapıdan atıldılar bacadan girdiler

Yeniakit Publisher
2017-03-11 11:07:00 - 2017-03-21 11:51:22
Kapıdan atıldılar bacadan girdiler

FETÖ’cü oldukları gerekçesiyle KHK ile görevlerinden atılan doktorların Özel Yalova Hastanesi’nde himaye edildiği ortaya çıktı.

17-25 Aralık kirli operasyonları ile çirkin yüzünü gösteren, 15 Temmuz darbe kalkışmasıyla Türkiye’yi kana bulayan FETÖ, önemli kurum ve kuruluşlarda sızıntı olarak varlığını sürdürüyor. Bunun bir örneği de Yalova’da yaşanıyor. Eli kanlı Fetullahçı çeteye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında görevlerinden atılan militanların Yalova’nın önemli tıp merkezlerinden Özel Yalova Hastanesi’nde himaye edildiği ortaya çıktı. Marmara Üniversitesi’nden atılan ve yurt dışına kaçmak üzereyken yakalanan Doç. Dr. Hakan Akın ile Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden KHK ile uzaklaştırılan Prof. Dr. Melih Cem Börüban’ın, Özel Yalova Hastanesi’nin tıbbi kadrosunda istihdam edildiği tespit edildi.

FİRAR EDERKEN YAKALANDI, HASTANE GÖREVİYLE ÖDÜLLENDİRİLDİ!

Akit’in ulaştığı bilgilere göre Özel Yalova Hastanesi’nde İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı olarak 2 Ocak 2017’de göreve getirilen Doç. Dr. Hakan Akın, Marmara Üniversitesi’nden FETÖ gerekçesiyle atılan bir isim. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalında görev yapan Hakan Akın, FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında 15 Temmuz darbe girişiminin 11 gün sonrasında, 26 Temmuz 2016’da açığa alındı. FETÖ’cü Akın, 2 ay sonra ise yurt dışına kaçma girişiminde bulundu. 11 Eyül 2016’da Edirne’nin Uzunköprü İlçesi’nde yasadışı yollardan Yunanistan’a kaçmak isterken yanında bulundurduğu şişme bot ve pompayla yakayı ele verdi. Tuhaf bir şekilde tutuksuz yargılanan Doç. Dr. Akın, 4 ay sonra ise Özel Yalova Hastanesi’nde işbaşı yaptırılarak adeta ödüllendirildi.

İHRAÇ EDİLEN, YARGILAMASI SÜREN BÖRÜBAN DA KADRODA

Özel Yalova Hastanesi’nin tıbbi kadrosunda yer alan bir diğer skandal isim ise Prof. Dr. Melih Cem Börüban. Ocak 2017’de Tıbbi Onkoloji Uzmanı olarak Özel Yalova Hastanesi’nin sağlık ekibine dahil edilen Melih Cem Börüban’ın da FETÖ ile iltisak ve irtibatı bulunuyor. FETÖ’cü Börüban, 1 Eylül 2016’da yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden atıldı. Prof. Dr. Börüban ayrıca Konya’da yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında 30 Eylül’de gözaltına alındı. Yargılaması tutuksuz devam eden Börüban da Doç. Dr. Hakan Akın gibi Özel Yalova Hastanesi’nde Yalovalılara şifa(!) dağıtıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

HASTANE YÖNETİMİ DOĞRULADI

Fetullahçı çeteye mensup olduklarına dair suçlamayla görevlerinden uzaklaştırılan, yargılamaları devam eden, darbecileri besleyen Yunanistan’a firar etmek üzereyken yakalanan örgüt militanlarını bünyesinde bulundurduğu açığa çıkan Özel Yalova Hastanesi yetkilileri, skandalı teyit etti. Konuya ilişkin görüşüne başvurduğumuz Özel Yalova Hastanesi Yönetim Asistanı Zehra Bahçeci, Hakan Akın ve Melih Cem Börüban’ı tıbbi kadrolarında istihdam ettiklerini doğruladı. FETÖ miltanlarını neden bünyelerine kattıklarına ilişkin sorumuz üzerime Bahçeci, iletişim bilgilerimizi isteyerek kurumsal bir açıklama yapmak üzere görüşmeyi sonlandırdı. Ancak Özel Yalova Hastanesi yönetimi tarafından tafsilatlı bir açıklama yapılmadı.


FARUK ARSLAN / İSTANBUL

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23