• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kaos GL'nin 'Akit'i susturma' girişimi yine mahkemeden döndü

Yeniakit Publisher
2014-03-26 16:56:00 - 2014-03-26 17:05:51
Kaos GL'nin 'Akit'i susturma' girişimi yine mahkemeden döndü

Toplum değerlerine ters düşen oluşumların faaliyetlerine yönelik haberlerimizden rahatsız olan Kaos GL'nin gazetemizi susturma girişimi, beraatle sonuçlandı

YENİAKİT.COM.TR - Her fırsatta "ifade özgürlüğü" ve "sansürsüz yayıncılık"tan bahseden çevrelerin ikiyüzlülüğü bir daha ortaya çıktı. Çeşitli açıklamalarında herkese, sınırsız özgürlük isteyen Kaos GL, gazetemizde 23 Ekim 2012 tarihinde yayınlanan bir haberi mahkemeye taşımıştı. Açılan davada eşcinsellere yönelik bazı eleştirilerin hakaret olduğu gerekçesi ile ceza davası açılmasını ve gazetemizin sorumlu müdürünün 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını isteyen sözde özgürlükçü Kaos GL, amacına ulaşamadı.

 ÖNCE TAKİPSİZLİK KARARI

Kendilerine özgürlük, akit'e ise hapis isteyen KAOS GL'nin şikayeti üzerine açılan ceza soruşturmasında, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı 12 Mart 2013'te Gazetemizin haberini 'basın özgürlüğü' olarak nitelendirmiş ve takipsizlik kararı vermişti.

'SUSTURMAK' İÇİN 2. GİRİŞİM

Basını susturmak ve önlerindeki en büyük engel olarak gördükleri Akit'e hapis cezası verdirmek için her yola başvuran derneğin avukatları, karara itiraz etmişler, itirazın ardından Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "basın yoluyla hakaret" davası açılmış ve sorumlu müdür Zekeriya Say'ın 1 yıla kadar hapsi istenmişti.  

Kaos GL Derneği'nin LGBTİ'lere (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) hakaret edildiği iddiasıyla açtığı davada mahkeme bugün beraat kararı verdi.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, gazetemiz adına sorumlu yazı işleri müdürü Zekeriya Say ve avukatımız Ali Pacci katıldı. Kaos GL adına ise avukatlar Hayriye Kara ile Fırat Söyle duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada savcı, tüzel kişilere hakaret suçundan dava açılamayacağını hatırlatarak gazeteci Zekeriya Say'ın beraatini istedi.

Kaos GL avukatı Kara ise, basını susturmak için ne kadar kararlı olduklarını göstererek, beraat istemine karşı çıktı ve davayı "hakaret" suçundan değil "aşağılama" suçundan açtıklarını söyleyerek Akit'in mahkum edilmesini talep etti.

www.yeniakit.com.tr
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23