• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Mıyajıma Akio, Malatya'da ziyaretlerde bulundu

Yeniakit Publisher
2020-08-21 14:27:26 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Mıyajıma Akio, Malatya'da ziyaretlerde bulundu

MALATYA (AA) - Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Mıyajıma Akio, Malatya'da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

İlk olarak Vali Aydın Baruş'u ziyaret eden Akio, yaptığı konuşmada, kente ilk kez geldiğini ancak Malatya'da yetişen kayısıyı çok sevdiğini ve Japonya'daki arkadaşlarına da ikram ettiğini söyledi.

Akio, deprem konusunda Japonya ve Türkiye'nin benzer şeyler yaşadığını, bu konuda Türkiye ile yardımlaşacaklarını aktardı.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getiren Baruş da kentin tarihi ve ekonomisi hakkında bilgi verdi.

Bu yıl önemli depremlerin meydana geldiğini ve hasarlara yol açtığını anımsatan Baruş, altyapının tekrar onarılması ve sağlıklı hale getirilmesi konusunda Japonya’nın çok önemli katkılar yaptığını ifade etti.

Baruş, "Malatya Büyükşehir Belediyesinin bu konudaki altyapı çalışmaları devam ediyor. Bu katkıları nedeniyle Büyükelçinin nezdinde Japon Hükümeti'ne teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Akio, daha sonra ise Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'yu ziyaret etti.

Ziyarette gazetecilerin "Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de petrol ve doğalgaz arama çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Akio, şunları söyledi:

"Akdeniz'de çeşitli faaliyetler olduğunu biliyorum ve Tokyo'daki iş arkadaşlarım da dikkatlice bakıyor. Japonya'nın yanındaki denizde Türkiye gibi aynı sorunları var. Ekonomik faaliyet alanı, deniz alanı konusunda doğal gaz ve petrol konusunda Japonya da aynı sorunları yaşıyor. Bu nedenle bu durumu anlıyoruz. Diplomat olarak bu sorunun konuşularak çözülmesini istiyorum. Nasıl olacağına çok dikkatli bakacağım. Şimdi Tokyo'daki iş arkadaşlarıma Türkiye konusunda düşünceler paylaşıyorum."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23