• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsveçli uzmandan çok konuşulacak sözler: Türkiye haklı

Yeniakit Publisher
2022-11-10 17:15:00 -
İsveçli uzmandan çok konuşulacak sözler: Türkiye haklı

İsveçli Norveç Savunma Üniversitesi Terör Uzmanı Magnus Ranstorp, ülkesinin 30 yıldır teröristler için bir sığınak olduğunu söyleyerek "Türkiye, defalarca İsveç'in topraklarında teröristlerle mücadelesinde net olmasını istedi. Türkiye'nin bu konuda haklılık payı var" ifadelerini kullandı.

Norveç Savunma Üniversitesi Terör Uzmanı Magnus Ranstorp, "İsveç, teröristler için 30 yıldır bir sığınak olmuştur" değerlendirmesinde bulundu.

Ranstorp, İsveç'in Aftonbladet gazetesine, Türkiye, Finlandiya ve İsveç tarafından NATO Madrid Zirvesi'nde 28 Haziran'da imzalanan Üçlü Muhtıra'yı değerlendirdi.

30 yıldır terör uzmanı olduğunu belirten Ranstorp, "Bu sürede İsveç, teröristler için bir sığınak olmuştur. Teröristler için kazançlı oldu. Para kazandılar, rahatsız edilmeden işlerini yürüttüler. Türkiye, defalarca İsveç'in topraklarında teröristlerle mücadelesinde net olmasını istedi. Türkiye'nin bu konuda haklılık payı var" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin, Avrupa'daki terör faaliyetlerine itiraz etmesini de haklı bulan Ranstorp, Türkiye'nin, İsveç gibi birçok Avrupa ülkesinde terör gruplarının faaliyetlerini şikayet etmede haklı olduğuna dikkati çekti.

Ranstorp, "Terör örgütüne katılımın suç sayılması kanunen İsveç'te zaman alır, önlem almada çok geç kalındı." yorumunu yaptı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ata

zamanımız bol kuzeyliler.... sizin?

Musa

Avrupada normal teröriste kucak acılıyor yeter ki pkk terösisti veya Türkiye Düşmanlık içinde olsun. Her kapı acık uyuşturucu ticareti pkk elinde Avrupada kadın ticareti pkk elinde diger mafyatik eylemler elerinde bunu Polis biliyor hükümet para kaynaklarını bu yollardan bulan Terör örgütü . Yeter ki bizim verdigimiz silahlar ödensin durum bu bu yılan gün gelir sizi sokar . Bekle gör.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23