• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşte bu yüzden çağ açacak asil aday diyoruz

Yeniakit Publisher
2018-05-24 13:32:00 -
İşte bu yüzden çağ açacak asil aday diyoruz

Yeni Akit Okur Postası sayfasında Cumhurbaşkanının önemi değerlendiren Nusret Yusufoğlu, "Cumhurbaşkanı seçiyoruz ahali! İşe eleman almıyoruz ki, ‘beğenmezsek kapıyı gösteririz, yeni elemanları deneriz’ diyelim." ifadelerini kullandı. İşte Yusufoğlu'nun yazısı:

 NUSRET YUSUFOĞLU/ İSTANBUL 

Hiçbir başarı durup dururken kendiliğinden kazanılmaz. Hiçbir zafere de mucizeyle ulaşılmaz. Yapmak istenilen işe kişi evvela kendisi inanmalı, o işe hazır olmalısın bir kere sen! Bu işte bir de liyakat meselesi var. Bir insana bir görev teslim edileceği zaman bütün geçmişine bakılır...

Meziyetlerine, hangi başarılara imza atmış veya herhangi bir başarı ve deneyimi olmuş mu, olmamış mı bunların hepsine bakılır... Öyle değil mi? Ve sonra tevdi edilen işin hakkını verip veremeyeceğine kanaat getirilir. CUMHURBAŞKANI seçiyoruz ahali! İşe eleman almıyoruz ki, ‘beğenmezsek kapıyı gösteririz, yeni elemanları deneriz’ diyelim.

Hani örfümüzde var ya..

Bir damat adayına bile türlü kriterler getirilir:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Boy-pos, eğitim-kariyer, iş-güç, askerlikle ilişkisi, soy-sop, genel kültür, (zımnen) adli sicil... vs. bakılır ya! Daha da önemlisi, kızımıza sahip çıkıp çıkamayacağı...

Bu testlerin çoğunu geçmeyene kız verilmez! Peki biz ne yapıyoruz?

Devleti yönetecek aday arıyoruz!

Sadece Türkiye de değil, Uluslararası yönetim gücü ve birikimine sahip bir yönetici... Bu işin şakası olmaz! Uluslararası bir kriz çıkıyor, saatler içinde karar vermek zorundasın. Tarafını, yönünü hemen belirleyip dostuna itmi’nan ve istikrar, düşmanına korku ve tefrika, endişe ve hatta fren sinyalleri göndermelisin. Tam tersini düşünün!

Karar vereceğiz diye günler, haftalar ve de aylar geçiremezsin. Başkasının ağzına bakıp karar veremezsin. Zira daha baştan yenilgiyi kabullenmiş olursun, tek lokmada yutarlar seni.. Sürekli a, b, c, planın cebinde hazır olmalı; olmadı d, e, f planın olmalı. AK Parti Hükümeti’ne muhalif cenah, bundan aylar önce gönüllerinden geçeni dillendiriyorlardı. ‘Seçimler erkene alınacak, Türkiye şartları seçim takvimini beklemez’ diye nakarat tutmuşlardı. Bazen de hızlarını alamayıp, ‘erken seçim olmalı, Türkiye kötüye gidiyor; Ekonomi çöktü, adalet mekanizması irtifa kaybediyor’ vs...

Peki, hiçbir hazırlık içine girildi mi? Hayır! MHP’nin de tavsiyesiyle iktidar erken seçim kararı aldı. Apışıp kaldılar. Deyim yerindeyse, ayağa gelen topu “taç”a, ordan “orta saha”ya, “korner”e, “penaltı”ya ve ordan da “aut”a gönderdiler mi?
Evet! Nitekim tam bir ay kadar aday arayıp durdular. Birbirlerine muhalif, düşman ne kadar aday adayı varsa hepsini dolaştılar.
Düello ve vaatler havada uçuştu...

Demezler mi?

Eyyy parti başkanları, siz necisiniz, ne güne duruyorsunuz?

Cumhurbaşkanı olamayacaksanız orada tabanınızı neden ve ne ile kandırıp duruyorsunuz! Ki dediler de. Şu an adaylardan biri olan şahsiyet ince sesiyle ciyaklayarak, ‘Parti başkanıysan doğal olarak cumhurbaşkanı adayısın. Sağa sola kaçamazsııınn! diyordu... Aday çıkarmada bu kadar zaman kaybeden muhalefet(!), savaş durumunda ne yapar merak ediyorum. Gaybtan haber almaya gerek yok arkadaş! Siz ne yaparsanız yapın kazanamazsınız, kazanamayacaksınız!

Zira geçmişinizde kayıtlı hiçbir başarınız yok. Belli ve tutarlı hiçbir plan ve projeniz de yok. Gerek partinizin başına geldikten sonra (kiminiz), gerek yeni parti kurduktan sonra karınca kararınca mesafe katetmişliğiniz hiç yok.. Tam tersine, gittikçe elinizdeki tabanınızı ve oy potansiyelinizi kaybediyorsunuz.

Kusura bakmayın ama bu Allah vergisi... Ne bir karizmanız, ne bir albeniniz var. Ne içerde ne de dışarda farklı bir kitleye hitap edecek kabiliyet ve kültüre, birikime de sahip değilsiniz. Hayal de olsa vaad edeceğiniz, yeni ve kabul görecek dahice hiç proje ve fikre sahip olmaz mı insan?

Recep Tayyip Erdoğan’ı sevmeyebilirsiniz ama talip olduğunuz göreve ondan farklı hangi vaatle geleceksiniz? Size bir tüyo vereyim:
“Marmaray, Avrasya Tüneli, Osman Gazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü” gibi Ak Parti’nin faaliyete geçirdiği hizmetlerinin farklı versiyonlarını sunabilirsiniz.

Mesela şu vaatlerde bulunamaz mısınız?

“Biz gelirsek..

-Bu köprülerin üstünü ‘Tatil Merkezleri’ haline getireceğiz..

-Boğaz köprülerini birbirine bağlayacağız...

-Bir Kanal İstanbul yetmeeezzz, birkaç tane daha Kanal İstanbul yapacağıııız...

-Bu kanalların kenarlarına villalar yapacağız ve ayda sadece 100 TL taksitle ve de maliyetine vatandaşa vereceğiz.

-Türkiye’nin 81 iline kanallar açacağız, şehirlerin göbeğinden şarıl şarıl, nehir gibi aksın.

-Şehir içlerinde, Helikopterbüs/Uçakbüs’ler getireceğiz..

-Askerlikte kısa-uzun diye bir zorunluluk yok, sadece gönüllü olanlara bir ay olacak şekilde düzenleme getireceğiz...”

Bakın! Eski siyasetçilerin yaptığı gibi boş da olsa hayali ve mümkün olmayan vaatlerde de bulunabilirsiniz.

-”Her İl’e deniz getireceğiz” diyebilirsiniz, mesela.

Zaten halk anlamaz(!). Yeter ki siz vaad edin.

Ama korkarım hayal gücünüz bile yoktur. Ve kendiniz bile inanmıyorsunuz seçimi kazanacağınıza zaten.

Arkadaşlar! Yol yakınken vazgeçin bu sevdadan. Gidin ‘2023 hedefleri, 2053 ve 2071 gibi vizyonlara sahip Erdoğan’a destek verin belki yeni yönetimde size de Bakanlık gibi görevler verilir.

Baksanıza, siz şaşkın bir şekilde cek-cak’larla, kaplumbağa hızıyla mesafe katederken, Tayyip Erdoğan 24 Haziran sonrası hedeflerine adı gibi inanarak hedefler koymaya devam ediyor.

Neyse %53-55’lerle Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına -Allah Nasip ederse- fazla bir zaman kalmadı.

Siz de biz de göreceğiz, İnşaAllah.

ABD ve İsrail de görecek...

Özellikle, ABD ve İsrail’in inadına Reisi, bu saaten sonra hiçbir yere bırakmayız.

Gazze’de harıl harıl katliamlar yapılırken, daha bir cümle ile dahi ağızlarından bir kınama düşmeyen muhalefet adayları mı bu zulme dur diyecek?

Ya Rabbi! Bu yetim kalmış ümmete acı! Bizi yolundan ayırma, sebat ver ve kafirler güruhuna karşı bize yardım eyle. Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etme Ya Rabbi!

YENİ AKİT GAZETESİ, OKUR POSTASI SAYFASINDAN
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23