• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İstanbul'daki sır infazla ilgili flaş gelişme!

Yeniakit Publisher
2017-05-08 08:52:00 - 2017-05-08 09:47:05
Yeni Akit'i Google'da takip et, hiçbir gelişmeyi kaçırma.
İstanbul'daki sır infazla ilgili flaş gelişme!

İstanbul’da öldürülen İranlı iş adamı ve Kuveytli ortağının cinayetiyle ilgili flaş bir gelişme yaşandı.Cinayetle ilgili ‘ajan’ olmakla suçlanan şirketin eski satın alma müdürü Sarah Rahbari, Dubai’de ortaya çıktı. Rahbari, yazdığı mektupta çarpıcı iddialar ortaya attı.

İran ve Ortadoğu ülkelerine uydu üzerinde yayın yapan GEM TV’nin sahibi işadamı Saeed Karimian ile Kuveytli ortağı Muhammed Mer Almutairi, 30 nisan’da İstanbulSarıyer’de suikasta uğramıştı. Polis henüz saldırganların kimliklerini tespit edemedi. Suikastçıların profesyonel tetikçi oldukları tahmin edilirken, şirketin tüm ilişki ve bağlantıları mercek altına alındı. 

 
SALDIRININ ARKASINDA İRAN MÜCAHİTLERİ Mİ VAR?
 
Karimian’ın İran rejimine muhalif olan İran Mücahitleri ile bağının olması nedeniyle olayın terör boyutu da değerlendiriliyor. İran Mücahitleri’ne yakın kanallar, infazla alakalı İran rejimini suçluyor. Rejime bağlı kaynaklar ise saldırının arkasında Mücahitlerin bağlantılarının olduğunu iddia ediyor. Yeni bir iddia ise şirket içine rejim tarafından yerleştirildiği iddia edilen şirketin eski yöneticisi Sarah Rahbari’den geldi. Firmanın sırlarını rejime aktardığı için işten atıldığı iddia edilen Rahbari’nin, hakkındaki söylentilerle ilgili bir mektup yazdığı ortaya çıktı. 
 
Dubai’de ortaya çıkan Rahbari, ajanlık iddialarını reddetti ancak çarpıcı bilgiler de verdi. 

ARAP EMİRLERE İRANLI KIZLAR
 
Buna göre İranlı işadamı Dubai’de gece kulübü işletiyordu. Bu kulüpte Dubai’deki Arap emirlerine özel partiler düzenliyor ve İranlı kızları farklı amaçlarla kullanıyordu. Rahbari, GEM TV’nin yedi kanalının kapanmasının da bu tarz ilişkilerden kaynaklandığını ileri sürdü. İranlı işadamının Kuzey Irak Kürt Bölgesi’nde de benzer bir gece kulübü açmak için çalışmalar başlattığını ama sorunlar yaşadığını da ekledi. 
 
ŞİFRELİ MESAJLAR
 
Rahbari, İran Mücahitleri lideri Meryem Rechavi ile Saeed Karimian’ın şifreli mesajlarla haberleştiğini de ileri sürdü. Kendisinin de olayı sonradan fark ettiğini belirten Rahbari, şifreleri getiren kişinin F. Şin isimli kişi olduğunu iddia etti. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23