• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İstanbul'da en çok koronavirüs vakası hangi ilçede?

Yeniakit Publisher
2020-04-08 13:22:00 -
İstanbul'da en çok koronavirüs vakası hangi ilçede?

Ülkemizde ilk koronavirüs vakası 11 Mart’ta tespit edildi. İlk vakanın ardından sayı 34 bini aştı. Türkiye’de virüse enfekte olanların en yoğun olduğu şehir ise İstanbul. Bu nedenle İstanbul’da yaşayanlar “İstanbul’un hangi semtlerinde koronavirüs vakası fazla?” , “İstanbul’da en çok koronavirüs hastası hangi ilçede” , “İstanbul semt semt koronavirüs haritası” sorularının cevaplarını araştırıyor. Peki, İstanbul'da en çok koronavirüs vakası hangi ilçede?

Aralık ayında Çin'de ortaya çıkan koronavirüs seyahatler aracılığıyla tüm dünyaya yayıldı. İtalya, İspanya, Fransa, ABD vaka ve ölüm rakamlarıyla Çin'in önüne geçti. Açıklanan son rakamlara göre Türkiye'de koronavirüse yakalanan toplam 34.109 kişi bulunuyor. Virüs nedeniyle ülkemizde 725 kişi yaşamını yitirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında Türkiye'de koronavirüs vakalarının en yaygın olarak görüldüğü şehrin İstanbul olduğunu belirtti. Bakan Koca, İstanbul'da bir kişinin 16 kişile virüs bulaştırabildiğini de belirtti. İstanbul'da yaşayanlar "İstanbul'da koronavirüslü kaç kişide var?" , "Koronavirüs en çok hangi ilçede var?" sorularının cevaplarını araştırıyor. İşte, detaylar.

İstanbul'da en çok koronavirüs vakası hangi ilçede?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldığı canlı yayında koronavirüsle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, “Özellikle Bağcılar, Esenler, Bayrampaşa bu bölgede çok yoğunlaşma olduğunu görüyoruz. Çünkü biliyorsunuz yapılaşma çok orada. Bu harita bize pandemi kurulunda sunum yapıldı. Orada bir ilgili sanıyorum İstanbul Halk Sağlığı Başkanıydı. Onun yaptığı haritada o bölgede yapılaşmanın yoğun boşlukların az olduğu bölgelerde salgın daha yüksek. Örneğin Esenyurt örnek verildi. Anadolu'ya kasıt bir nebze daha düşük, yoğunlaşma az. Batıya doğru gittiğinizde Büyükçekmece, Silivri, Çatalca... Kırsala gittiğinizde zaten azalıyor. Ama o yoğun yapılaşmanın olduğu yerde salgının hızı daha yüksek. Ne yazık ki öyle" dedi.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

rafet

İBB NİN İHMALİ SONUCU
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23