Bakanlar Kurulu dün son zamanların en uzun toplantılarından birini yaptı. Başbakanlık Merkez Bina’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 12.00’da başlayan toplantı 6,5 saat sürdü.
HABER MERKEZİ - Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan toplantıdan bir süre ayrılan Başbakan Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı İrsen Küçük ile görüştü. Basına kapalı 1 saat süren görüşmenin ardından Bakanlar Kurulu toplantısı kaldığı yerden devam etti.
TAŞERON DÜZENLEMESİ İÇİN
TARAFLARLA GÖRÜŞÜLECEK
Saat 19.00 sularında tamamlanan toplantının ardından açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, konuşmasının başında Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’na rahmet diledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in kamu çalışanları ve alt işverenlerle ilgili bir sunum yaptığını belirten Arınç, ilgili kurum ve kuruluşların görüşünün alınmasının ardından ilgili çalışmanın tekrar Bakanlar Kurulu’na getirilmesinin kararlaştırıldığını ifade etti.
Arınç, Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin İsrail’in Türkiye’nin üç şartını da kabul ederek özür dilemesinin ardından nasıl bir süreç yürütüleceği konusunda hükümet üyelerine bilgi sunulduğunu ifade etti. İçişleri Bakanı Muammer Güler’in ise Nevruz kutlamaları ve DHKP-C’ye yönelik operasyonlar hakkında bilgi verdiğini anlatan Arınç, soruları cevaplandırırken çarpıcı açıklamalarda bulundu.
BAHÇELİ HAYATININ EN BÜYÜK HATASINI YAPTI
Bülent Arınç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Bursa mitingindeki sözlerini eleştirerek, “Bu, halkı suç işlemeye tahriktir ve teşviktir. Bu kendi düşüncelerini gerçekleştirebilmek için halkı kanunsuzluğa teşvik ve tahrikten başka bir şey değildir. Siyaseten Bahçeli, hayatının en büyük hatasını yapmıştır. Bu sözünün altında kalacaktır. Tekrarlanmamasını tavsiye ederim. Hükümetimizin yürüttüğü çözüm sürecine yönelik milyonlarca kişi umutlu bakıyor. Tepki verenler ise tıpkı 12 Eylül referandumunda olduğu gibi azınlıktadırlar” dedi.
AKİL ADAMLAR KONUSU MAGAZİNLEŞTİRİLİYOR
Çözüm sürecine ilişkin bir soru üzerine ise Başbakan Yardımcısı Arınç şunları kaydetti: “Çekilme veya akil adamlar komisyonunun kurulması TBMM’nin görev kapsamında değil. Başbakanımızın da dediği gibi muhatap hükümettir. Güvenceyi hükümet veriyor. Süreç çok güzel ve başarılı bir şekilde yürütülüyor” dedi.
Arınç, akil adamlar konusunda bazı isimlerin ortaya atılarak konunun magazinleştirildiği eleştirisinde de bulundu. İsrail’in özrü ile ilgili soruyu da cevaplayan Arınç, Türkiye’nin en baştan bu yana şart koştuğu 3 konuda asla geri adım atmadığını ifade ederek, “İsrail’in özür dilemesi 75 milyonun açık sevinci ve gururudur” dedi.