• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İran'da her gün 44 kişi ölüyor

Yeniakit Publisher
2018-11-25 19:57:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
İran'da her gün 44 kişi ölüyor

İran'da meydana gelen trafik kazalarında her gün 44 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

İran Meclisi İmar Komisyonu Üyesi Mecid Kiyanpur, ülkede gerçekleşen trafik kazalarında günde 44 kişinin hayatını kaybettiğini ve bunun yüksek bir rakam olduğunu belirtti.

İran Meclisi Haber Ajansı'nın (ICANA) haberine göre, Kiyanpur, ülkede yaşanan trafik kazalarında önceki yıllara göre bir düşüş görüldüğünü ancak yine de mevcut rakamların kabul edilebilir sınırın çok üstünde olduğunu ifade etti.

Polis kontrolleri arttırılabilir

Caddelerdeki hız sınırının düşürülmesi gerektiğine dikkati çeken Kiyanpur, uygulamada olan hız limitinin araçların kalitesi ve caddelerin standartlarıyla uyumlu olmadığını savundu.

Kazalarda insan, vasıta ve yol faktörlerinin etkili olduğunu belirten Kiyanpur, yüzde 75 oranında hatanın, sürücüde bulunduğunu ancak insanın en etkili unsur olmasının, araçların kalitesi ve caddelerin, standartların altında olduğu gerçeğini değiştirmediğini kaydetti.

Hükümetin 2 bin yeni trafik gözlem kamerası almasının ihlallerin ve kaza oranının düşmesine katkı sağlayabileceğini kaydeden Kiyanpur, tedbirlerin sıklaştırılmasının ve polislerin kontrolleri arttırmasının da riski azaltacağını dile getirdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23