• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Interpol kararını verdi! Trump için yakalama emri çıkaran İran'a cevap

Yeniakit Publisher
2020-06-29 17:34:00 - 2020-06-29 17:37:56
Interpol kararını verdi! Trump için yakalama emri çıkaran İran'a cevap

İran’ın Tahran Savcılığı, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesinde rolü olduğunu savunduğu ABD Başkanı Trump’a yakalama emri çıkardı ve Interpol’e başvurdu. Interpol sözcüsü, “Interpol’ün siyasi, askeri, dini veya ırksal nitelikte herhangi bir müdahale veya faaliyette bulunması kesinlikle yasaktır” diyerek İran’ın talebinin reddedildiğini açıkladı.

İran’ın Tahran Savcılığı, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesinde rolü olduğunu savunduğu ABD Başkanı Donald Trump’a yakalama emri çıkardı ve Interpol’e başvurdu. Interpol sözcüsü, “Interpol’ün siyasi, askeri, dini veya ırksal nitelikte herhangi bir müdahale veya faaliyette bulunması kesinlikle yasaktır” diyerek İran’ın talebinin reddedildiğini duyurdu.

Interpol, İran'ın talebini reddetti

Interpol sözcüsü konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Interpol kurumunun kurallarının 3’üncü maddesi uyarınca, Interpol’ün siyasi, askeri, dini veya ırksal nitelikte herhangi bir müdahale veya faaliyette bulunması kesinlikle yasaktır. Bu nedenle, bu tür talepler genel sekreterliğe gönderilirse, Interpol tarafından dikkate almayacaktır” dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Iran abdnin gizli müttefigidir

Iran bu hamlesiyle kendi ülkesinde zorda olan Trumpu biraz rahatlatma yoluna gitmiş.abd halki dicekki trump iran tarafından hedef alındığına göre ıyi işler yapıyor demekki trump ,bir nevi kenetleme işlemi.yaman adamlar bunlar..

M.Kemalin Askeri

Nafile debelenme, Siilerden asla ABD Yalakasi cikmaz. NOT: Konyali bir Sunniyim!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23