• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İngiliz basınında Erdoğan rüzgarı, 'Yunan Cumhurbaşkanı şoka girdi'

Yeniakit Publisher
2017-12-08 12:03:00 - 2017-12-08 12:10:37

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
İngiliz basınında Erdoğan rüzgarı, 'Yunan Cumhurbaşkanı şoka girdi'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atina'da Yunan Cumhurbaşkanıyla görüşmesi İngiliz basınında geniş yankı buldu.

Guardian, görüşmede gerçekleşen diyaglogları aktarırken "Erdoğan'ın sözleri üzerine açıkça şoka girdiği görülen Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos" ifadelerini kullandı.

Guardian gazetesinde yer alan "Erdoğan, Yunanistan ziyaretinin başlangıcında sert bir söylem benimsedi" başlıklı yazıda, 65 yıl sonra bir Türk cumhurbaşkanının Atina'ya yaptığı bu ilk resmi ziyaretin "hasmane bir şekilde" başladığı öne sürülüyor.

Gazete, "Atina'ya adımını atmasından yalnızca bir saat içinde (Erdoğan), Yunan cumhurbaşkanına 1923 yılında imzalanan Lozan Antlaşması'nda belirlenen dini özgürlüklerin iyileştirilmesi gerektiğini söyledi." diyor.

Guardian, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri üzerine "açıkça şoka girdiği görülen" Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos'un ise Lozan'ın müzakereye açık olmadığını söyleyerek yanıt verdiğini aktarıyor.

ATİNA'DA HAYAT DURDU

Gazete, Erdoğan'ın ziyareti nedeniyle Atina'da olağanüstü önlemler alındığını da aktarıyor:

"Başkent genelinde 2 bin 800 polisin görev yaptığı, çatılara keskin nişancı ve komandoların yerleştirildiği ve koku uzmanı köpekler ile bomba imha ekiplerinin getirildiği, yakın tarihin en büyük güvenlik operasyonlarından biriyle Atina'da hayat neredeyse durma noktasına geldi. Ancak Türk lider, bir yandan bu hoş karşılama için ev sahiplerine teşekkür ederken, diğer yandan da söylemini sertleştirdi."

Pavlopulos'un Erdoğan'ı karşılarken Lozan konusundan bahsetmesi iki Cumhurbaşkanı arasında beklenmedik bir söz düellosu yarattı. Erdoğan, Lozan Antlaşması'nın güncellenmesi gerektiğini savunurken, Yunanistan ise antlaşmanın "müzakereye açık olmadığını" savunuyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23