• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İmamoğlu "pes" dedirtti: Türkiye koronavirüsle mücadele ederken o bakın neye hazırlanıyor

Yeniakit Publisher
2020-04-18 10:56:00 -
İmamoğlu "pes" dedirtti: Türkiye koronavirüsle mücadele ederken o bakın neye hazırlanıyor

Skandallarıyla gündemden düşmeyen CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye koronavirüsle mücadele ederken yeni bir araç ihalesine gidiyor. Metrobüs ve otobüs seferlerinin kısıtlanmasıyla İstanbulluları virüs riskiyle karşı karşıya bırakan İmamoğlu, aralarında VIP'lerin de bulunduğu bin 851 adetlik 6'ncı araç ihalesini yapmaya hazırlanıyor.

AK Parti döneminde vatandaşa hizmet için kullanılan araçları ‘israf’ diye Yenikapı’da sergileyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye koronavirüsle mücadele ederken yeni bir araç ihalesine gidiyor. İBB Destek Hizmetler Müdürlüğü dün ihaleye çıktı, 565 sürücü ile 1851 aracın kiralanacağı teknik şartnamede ilginç detaylar göze çarptı.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre, Şartnamede ‘Birinci Grup Araçlar’ başlığında yer alan bölümün tamamında şu şartlar var: Araçlar en az 2016 model, uzaktan kumandalı dört kapılı 98 birinci sınıf arabanın en az 5 tanesi elektrikli, asgari motor güçleri ise 1400 cc olacak. İkinci grup araçların ise tamamının ise otomatik vites olma zorunluluğu var.

VIP araçlar da var

5. Grupta araçların tamamının orijinal 1968 CC dizel motor ve çok amaçlı otomobil olması istendi. Panelvandan dönme minibüs olmaması şartı koşulan ihalede en az bir tanesinin de VIP olması talep edildi. 6. grup araçlar kategorisinde de benzer şartlar bulunuyor.

İBB Başkanı İmamoğlu, 6 ayda 6 araç alım ihalesiyle toplam 3 bin 242 araç daha kiralamış olacak.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

8 ayda 1391 araç kiralandı

Ekrem İmamoğlu Yenikapı’da hizmet araçlarını ‘israf’ diye sergilediği 5 Eylül 2019’dan bir ay önce İBB İSKİ’de kullanılmak üzere 997 araç kiraladı, sözleşme 2 Ağustos 2019’da imzalandı. İmamoğlu bu ihalenin hemen ardından 140 araçlık bir ihale daha yaptı. İBB’nin bu ihalesini KOÇ Grubuna bağlı Otokoç kazandı. İBB ile Otokoç arasında 3 Ekim 2019’da sözleşme yapıldı. Ardından Metro İstanbul için 29 hizmet aracı için ihale yapıldı. 3 aylık ihalenin sözleşme tarihi ise 29 Kasım 2019. 25 Aralık’ta yine İSPARK A.Ş.’de kullanılması için 70 araç kiralama ihalesi yapıldı. 29 Aralık 2019’da ise Zabıta Müdürlüğü için 155 hizmet aracı kiralama ihalesine çıkıldı.

Yenikapı'da araçları sergilemişti

Vatandaş otobüsün önünü kesiyor

Koronavirüs salgını nedeniyle işe gitmek zorunda olan İstanbulluların kullandığı İETT otobüsleri ve metrobüs seferlerinin İBB tarafından kısıtlanması üzerine araçlarda sosyal mesafe kalmadı. Sabah işe giderken, akşam evine dönerken saatlerce otobüs bekleyen vatandaşlar, İETT otobüslerinin önünü kesip Ekrem İmamoğlu’na isyan etmeye başladı. Son olarak sosyal medyada 19E Yenidoğan-Ataşehir- Kadıköy seferini yapan otobüsün önünü kesen vatandaşların şoföre isyan ettiği görüntüler yer aldı. Ümraniye İMES Sanayi sitesinde çalışan vatandaşlar İBB’yi aradıklarını ancak cevap alamadıklarını belirtirken, şoförler ise "Seferlerin yetmediğini iletiyoruz ama sonuç yok" yanıtını veriyor.

İBB’nin sefer sayılarını azaltması ve otobüs ile metrobüsleri garajlarda tutması sonucu metro, metrobüs ve otobüslerde yoğunluk yaşanıyor.

İBB önünde "1 yıldır maaş alamıyoruz" eylemi

İBB’ye ait bir şirkette taşeron olarak çalıştıklarını belirten işçiler 1 yıldır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. İBB’nin Saraçhane’deki binasındaki eylemde işçiler sosyal mesafe kuralına uydu. İşçilerden Ahmet Turhan şöyle konuştu:

Ekmek götüremiyoruz

"Anadolu yakasında asfalt döküm işi yapıyoruz. Son bir yıldır ana firma ödeme alamadığı için bize de ödeme yapamıyor. Haliyle bu bir zincirleme olduğu için bize kadar yansıyor. Ödemelerimizi yapamıyoruz. Şu an çok zor durumdayız, şantiyeler kapalı. 7 aydır kiramı ödeyemiyorum. Akşam evime ekmek götüremiyorum."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Putsavar

makam araci diye belediyenin onca hizmet aracini yeni kapiya dizen bu ahlaktan yoksun yunan tohumunun da bu cavira oy vereninde.... neyse....

HOROZ KENTLİ

Sonuçta türkiyenin bir il belediye başkanı ve sonuçta içişleri bakanlığına bağlı ve bakanlık I.B.B başkanı insan ve halk yararına iş yapmıyorsa ve işi gücü show ise alınsın görevden bu kadar basit
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23