• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İlber Ortaylı’yı çileden çıkaran görüntü! 'Şarttır' deyip paylaştı

Yeniakit Publisher
2020-10-27 10:13:00 -
İlber Ortaylı’yı çileden çıkaran görüntü! 'Şarttır' deyip paylaştı

Tarihçi Prof. İlber Ortaylı sosyal medya hesabından tarihi Laleli Camisinin avizelerinin fotoğrafını paylaşarak tepkini dile getirdi.

Tarihi caminin avizelerine asılan ampuller İlber Ortaylı’yı kızdırırken, uzun bir mesaj paylaştı. Ortaylı mesajında, “Laleli Camii, Nuruosmaniye’deki bağıran barok üslubun aksine biraz daha Osmanlılaşmıştır ama orijinal ve güzel bir eserdir. Medresesi 1911 yangınında dört duvar haline gelmiş. Mübahat Kütükoğlu Hoca bunu tespit etmişti. Kütüphanesinin encamını İsmail Erünsal Hoca anlatıyor. İçindeki yazmalar eksiksiz olarak Süleymaniye Kitaplığı’na nakledildi” ifadelerini kullandı.

Ortaylı devamında ise eleştirerek şunları yazdı:

“Bir zevksizlik, bu camii de sardı. Muhteşem avizeye takılan lambalar, haklı olarak sosyal medyanın dikkatini celbetti. Tarihi İstanbul’u imar eden insanlara göre zevkimiz yok. Daha doğrusu o zevki taşıyanlar buradan gitmiş, yerlerine başkaları gelmiş.

Bazı camilerimizde çok meraklı, hatta eserin tarihini tetkik eden imamlar ve müezzinler var. Bazılarında ise hiç böyle bir eğilim görülmüyor. Suriçi’ndeki tarihi camilerin personelinin Osmanlı estetiğinden (bediiyatından) anlamaları lazım. Vakıf Genel Müdürlüğü’nün de devamlı bir teftiş kuruluyla bu tarihi eserleri gözden geçirmesi şarttır.”


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Eser

Gercekten zevksit sorgu odasi gibi olmus üzücü

Sefer

Gerçekten imam hatipliği meslek olarak icra etmekten vaz geçilmelidir. Gönül gıdasından meyve vermeyenler imam yapılmamalı anlattığını sindirmemiş aldığı maaşın kuruşunun peşinde cenaze taziyelerinde kuran okumaktan sesi kısılmış arapça tuccarlarını meslekten ek çektirilmeli. Ampülü takanların gönül dünyasıda tıpkı böyle itici zevksiz ruhsuz .
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23