• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İdlib Mutabakatı'nda ABD detayı! Engellediler

Yeniakit Publisher
2020-03-06 22:43:00 - 2020-03-06 23:14:43
İdlib Mutabakatı'nda ABD detayı! Engellediler

Türkiye ile Rusya arasında imzalanan İdlib Mutabakatı'na destek açıklaması yapacak olan Birleşmiş Milletler'in ABD tarafından engellendiği öğrenildi.

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, BM Güvenlik Konseyi'ndeki (BMGK) kapalı oturumda Putin ve Erdoğan'ın dünkü İdlib anlaşmasıyla ilgili ortak açıklama kabul edilmesini önerdiklerini ancak veto edildiğini belirtti. Bir diplomatik kaynak vetonun ABD'den geldiğini söyledi.

BMGK üyeleri, bugün kapalı oturum yaparak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Moskova'da vardıkları anlaşmayı gündeme aldı.

Toplantının ardından açıklama yapan Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, meslektaşlarına Rus-Türk anlaşması hakkında bilgi verdiğini ifade etti.

"Mümkün olmadı"

Rus diplomat, "BM üyeleri bunları değerlendirdi ve farklı düzeylerde desteklerini ifade etti. Ortak basın açıklaması kabul etmek istedik ancak delegelerden birinin tutumu nedeniyle bu mümkün olmadı" dedi.

Nebenzya, açıklamayı hangi ülkenin veto ettiğine dair soruları yanıtsız bıraktı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Rus basınına konuşan bir diplomatik kaynak, açıklamayı veto eden ülkenin ABD olduğunu bildirdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Faruk Alci

Ne gerek var destege. Zaten iran Rusya ve rejim bir kac ay sonra yine bahane bulup biraz daha yer kazanirlar. Azar azar kontrolu ele gecirirler. Olan gocmenlere olur. Ve pkk pyd sessizce bekliyor kosede. Cunki ilerdeki iki muhtemel rakibi kan kaybediyor. Abdnin ve pkk nin isine geliyor. Turkiye ekonomik klarak kan kaybediyor. Iceride moral bozuklugu oluyor sehitlerden dolayi. Rejim cok buyuk darbe aliyor. Pkk ise keyif yapiyor. Yani bir kac ay sonra yine aynen baslar. Cunki onlar sozunde durmazlar.

1492

Aldatmaca !!! küfür ehli tek millettir...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23