• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İçki endüstrisi 'felaket' olabilir: Paniğe neden oldu! Allah belanızı versin, altüst oldular 

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
İçki endüstrisi 'felaket' olabilir: Paniğe neden oldu! Allah belanızı versin, altüst oldular 

Avrupa resmen felaketi yaşıyor! İnsanların ocağına incir ağacı diken bira markasından sevindiren haber geldi. İşletme sahipleri göre piyasalar çok önemli bir felakete hazırlanıyor. Bu söz konusu haber Avrupa'da paniğe neden oldu. İçki endüstrisi piyasaları altüst olmuş durumda.

İçki markası olan Rum Baba'nın sahibi artan maliyetler nedeniyle daha fazla işletmenin kapanabileceği konusunda uyarıyor

Ramsey'deki bir tapas restoranının sahipleri, KDV'nin sektörlerini felç ettiğini söylüyor.

Paniğe neden oldu!

Parlamento Caddesi'ndeki Rum Baba's adlı işletmenin sahipleri, geçen hafta 'artan maliyetler' ve 'değişen manzara' nedeniyle işletmeyi satışa çıkaracaklarını duyurdu.

İşletme sahipleri Sam Kelly ve Jess Clague, hükümetin 'adım atmaması' halinde daha fazla işletmenin kapanabileceği konusunda uyarıyor.

Manx Radyo'ya yapılan açıklamada şöyle denildi:

"KDV sektörü felç ediyor, insanların gıda işletmelerinin çiğ gıda ürünlerimizden muaf oldukları için %20'lik KDV'yi geri talep edemeyeceğini fark ettiğinden emin değilim. Felç edici bir sektör.

"Yaşam maliyeti kısır bir döngüdür, artık dışarıda yemek yemek bir lüks haline geldi ve bu insanlara yardım etmek için asgari ücreti artırarak, işletmeler için bu artış ve beklenen geriye dönük artışlar daha fazla vergi ve NI baskısı yaratıyor.

"Yiyecek maliyetleri, elektrik maliyetleri, açıldığımızdan beri neredeyse yüzde 40 arttı, ana caddedeki yaya trafiği önemli ölçüde azaldı. 

"Sadece misafirperverlik değil, tüm işletmeleri tanıyor ve onlarla empati kuruyoruz. Kesinlikle gerekli bir hizmet veya ödenmesi gereken bir fatura sağlamadığınız sürece, tırnaklarınızı yaptırmanız, saçınızı kestirmeniz, dışarıda yemek yemeniz, eve taksiyle gitmeniz zaman geçtikçe biraz daha ertelenecektir.

"Bu sektörde 20 yıldır çalışıyorum, her zaman kendi restoranımı istedim, bu her zaman hayalimdi. Hükümetimizin desteğinin eksikliğinden dolayı tamamen hayal kırıklığına uğradım ve başardıklarımızdan inanılmaz derecede gurur duysam da, ikimiz de önümüzde yeni yollarla ayrılacağız." Manx Radyosu Hazine Bakanlığı'nı yanıt vermeye davet etti.  (manxradio)

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Umuda

Özgürde iktidar olursak ilk işimiz içkiyi ucuzlatmak demişti .

Hayro

CHP her türkü kötülüğün başıdır !
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23