• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İBB’de fişleme başladı! Mesai dışındaki hayata da müdahale

Yeniakit Publisher
2020-01-16 16:37:00 -
İBB’de fişleme başladı! Mesai dışındaki hayata da müdahale

CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarını fişlemeye başladı. İBB'de çalışan kişi; dernek, vakıf ve sivil toplum örgütünün toplantısına katılmak için izin alacak. Mesai dışında yapılan her etkinlik İBB tarafından kayıt altına alınacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İstanbul Personel Yönetim A.Ş.'de (İSPER) çalışanlarının vakıf, dernek veya sivil toplum örgütü (STK) çalışmalarına katılması izne bağladı. Mesai dışında dernek, vakıf veya sivil toplum örgütü faaliyetlerine katılmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yazılı onay alma şartı getirildi. İSPER çalışanlarına gönderilen mesajda; "STK'ların organizasyonlarına her türlü katılım için onay alınması ve insan kaynaklarına yazılı olarak bilgi verilmesi gerekmektedir" denildi. Söz konusu uygulamanın fişleme olduğu ifade ediliyor.

İSPER çalışanlarına mesaj gönderdiler

İSPER A.Ş. tarafından çalışanlara gönderilen mesaj şöyle:

"Değerli Çalışanlarımız, ikinci bir işte çalışmayla ilgili taleplerin artması üzerine duyuru yapılması ihtiyacı doğmuştur. Çalışanlarımızın mesai saatleri haricinde, başka bir işveren emrinde çalışması ve/veya gelir getirici ek bir iş yapmasına onay verilmemektedir. Sivil toplum kuruluşları ya da organizasyonlarda, gelir amacı olmaksızın gönüllü olarak yapılacak her türlü katılım için de onay alınması ve insan kaynaklarına yazılı olarak bilgi verilmesi gerekmektedir."

AK Partili başkan tepki gösterdi: Anayasal hakların net ihlali

AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yunus Fırat Aydın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin skandal karar aldığını söyledi. Aydın, şunları söyledi:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Çalışanların gönüllü çalıştıkları STK'lar için yönetimden onay almaları da nedir? Bu Anayasal hakların net ihlalidir. Kendi dünya görüşünden olmayanları fişleme ve İBB'deki işlerinden çıkarmak için hamle yapıyorlar. Nasıl, herşey güzel oluyor mu?"

Sabah

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ilyas

ey akit şu mendeburu haber yapıp durmayın bence

ayşe gül

bence bu kişi hak ve özgürlüklerine aykırı bir uygulamadır. kimse mesai dışına karışamaz; ne hakla?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23