• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hobi olarak başlamıştı ekmek kapısı oldu! Kundura tezgahında geçen bir ömür

Yeniakit Publisher
IHA Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

Kilis’te yaşayan 68 yaşındaki Mehmet Baysal, çocuk yaşta başladığı yemeni ustalığını yarım asrı aşkın süredir devam ettiriyor.

Kilis’te 7 metrekarelik dükkanında yıllardır el emeğiyle çalışan Mehmet Baysal, yemeni ustalığında tam 60 yılı geride bıraktı. 68 yaşındaki usta, babasının yanında çırak olarak başladığı zanaatını bugün 7 metrekarelik dükkanında hem üretim hem tamirat yaparak devam ettiriyor.

İşini severek yapıyor

Ayakkabı tamiri, yemeni üretimi ve imalatı yapan Baysal, mesleği bir sanat olarak gördüğünü belirterek, "Bu işi sevmesem burada 60 yıl oturmazdım. Sabah saat 07.30'da dükkânı açar, işimi severek yaparım" şeklinde konuştu.

Babasından öğrendin

Babasıyla birlikte kundura üretimi yaptıklarını söyleyen Baysal, "Babam imalat yapardı, ben de yanında öğrendim. Vefatından sonra yemeniye ve tamirata yöneldim. Bu dükkanda mesleği severek yapmaya devam ediyorum" dedi.

Ayda 100-150 bin lira kazanıyor

Gençlerin zanaat işlerine ilgi göstermediğinden yakınan Baysal, "Çırak gelmiyor, herkes okula gidiyor. ‘Memur olacağım' diyorlar. Ama bu meslek memurun dört-beş katı kazandırıyor. Ayda 100 bin lira, 150 bin lira kazanıyorum. Daha fazlası da oluyor. Bu işle 4 çocuğumu üniversitede okuttum, hepsini evlendirdim" diye konuştu.

Baysal, geçimini sağladığı mesleğin kendisine ve ailesine çok şey kattığını vurgulayarak, "Allah bu mesleğin yüzü hürmetine her şeyi nasip etti" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23