Hisseli parsellerde başvuru süresi uzatılıyor, süreç 8 yıla çıkıyor
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Kanunun elverdiği tüm imkânları kullandıklarını ifade eden Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, mülkiyet süreciyle ilgili başvuru süresinin uzadığını ifade etti.
Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, mülkiyet süreciyle ilgili yeni gelişmeleri aktardı. Kanunun elverdiği tüm imkânları kullandıklarını ifade eden Başkan Keskin, başvuru süresinin uzadığını ifade etti.
Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin tapu konusunda açıklamalar yaptı. Sözlerine, “Hepimiz bu ilçenin sakinleriyiz. Amacımız; ilçemizi hukuken 110 yıldır oyalayan ve hemşerilerimizin geliş sürelerine göre 60 yıldır bekledikleri, imarlı ve ifrazlı tapularını kısa sürede verebilmek. Cumhurbaşkanımızın büyük desteği ile ve TBMM’den çıkan iki özel yasayla, tapu süreci hukuken çözüme kavuşmuştur. İyi niyetle yürüttüğümüz süreçte, maksadı sırf muhalefet etmek olanların, kumpasçılığı ve şantajcılığı mahkeme kararları ile tescillenmiş kişilerin, halkımızı yalan yanlış bilgilerle kışkırtmaya ve huzur ortamını bozmaya çalıştıklarını gördük” dedi. Tebligat sürecinde aceleci olmadıklarını ifade eden Başkan Keskin, “Hemşehrilerimiz rahat olsun. Tebligat sürecinde aceleci değiliz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vatandaşımızın üzerinde oturduğu yerlerle ilgili haklarını sonuna kadar koruyacağız. Önümüzdeki geniş zaman diliminde daha önce tebligatını alan veya yeni başvuru yapan vatandaşlarımız tapusunu hemen almak isterse kendilerine de yardımcı olacağız” dedi.