AK Parti MYK sonrası önce TESK heyetini kabul edip, ardından 11 kişilik Taksim Heyeti ile görüşen Başbakan Erdoğan, “Yurtdışından gelecek akla ihtiyacımız yok. ‘One minute’ dediğimiz insanlar şimdi seviniyorlar. Herkes uyanık olmalı” mesajları verdi. Erdo
AKİT/ANKARA
Başbakan Erdoğan başkanlığında Genel Merkez’de toplanan AK Parti MYK toplantısında Gezi Parkı olayları masaya yatırıldı. Erdoğan, MYK üyelerine yaşananlarla ilgili bir değerlendirmede bulundu. Toplantıda ayrıca haftasonu Ankara’da ve İstanbul’da yapılacak olan mitingler de ele alındı. Toplantıda yaklaşan yerel seçimler, ekonomi, muhalefetin açıklamaları gibi konular da değerlendirildi.
ESNAFA GÖRÜNTÜLER İZLETİLDİ
Erdoğan daha sonra Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) heyeti ile bir görüşme gerçekleştirdi. Başbakan’ın esnaflara Ankara, Hatay ve İzmir’deki Gezi Parkı eylemlerinin görüntülerini sinevizyonda izlettiği öğrenildi. Provokatörlerin ambulans yakma görüntüleri paylaşıldı. Edinilen bilgilere göre eylemlerle ilgili TESK heyetine bilgi veren Erdoğan, “Yumruğa karşı yumruk sallamadık. Bundan sonra güvenlik güçleri daha farklı davranacak. Yurtdışından gelecek akla ihtiyacımız yok. ‘One minute’ dediğimiz insanlar şimdi bu durumdan seviniyorlar. Esnaf uyanık olsun. Faiz lobisi iş başında. İçişleri Bakanıma talimat verdim. 24 saat içinde bu iş bitecek” dedi.
EYLEMCİ TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ
Bu yoğun programının ardından Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili oluşturulan 11 kişilik heyetle görüştü. Heyet oluşturulurken akademisyenden öğrenciye, sanat yönetmeninden mimar ve tiyatro oyuncusuna kadar geniş bir yelpazede katılım amaçlandı. Heyette tiyatro sanatçısı Ahmet Mümtaz Taylan, akademisyenler Prof.Dr. Betül Tanbay, Prof.Dr. Hale Çıracı ve İpek Akpınar, yönetmen Kutluğ Ataman, öğrenci Nil Eyüpoğlu, sanat yönetmeni Rumeysa Kiger, mimar Selva Gürdoğan, sosyal medya uzmanı Zehra Öney, öğrenci Zülfikar Kürüm ve sosyal paylaşım sitesinde Başbakan Erdoğan’a hitaben Gezi Parkı olaylarına ilişkin mektup yazan Bülent Peker de yer aldı. Görüşmede, Başbakan Erdoğan’a İçişleri Bakanı Muammer Güler, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de eşlik etti. Eylemci temsilcilerini dinleyen Erdoğan, sağduyu çağrısı yaptı.