• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Her gün buzlu çay içerseniz bakın ne oluyor! Duyanlar şaşkına dönüyor

Yeniakit Publisher
2021-10-23 11:39:00 -
Her gün buzlu çay içerseniz bakın ne oluyor! Duyanlar şaşkına dönüyor

Diş sararması birçok insanın müzdarip olduğu konulardan birisi. Fakat buzlu çay tüketimi sanılanın aksine dişlerde olumlu bir etki bırakıyor.

Dişlere yeterli bakımın yapılmaması ve düzenli fırçalanmaması sonucu üzerinde oluşan plak tabakası renginin sararmasına neden olur. Kahve, kola gibi içeriğinde yüksek derecede şeker ve asit barındıran içeceklerin fazla tüketilmesi sararmalarına sebep olur.

Hemen hemen herkesin başlıca sorunlarından biri olan sararan 7 günde kurtulmak mümkün.

Sararmış dişler için kullanılan bir diğer çözüm de tuzdur. Tuz renginin açılmasına yardımcı olur. Biraz tuz ve karbonat karıştırılarak ovulabilir. Tuz granülleri aşındırıcı etkisi ile üzerinde bulunan katmanı kaldırmaya yardımcı olur.

Doğal sarı ve mavi/gri diş renkleri ilaç, sigara, yiyecek kaynaklı renklenmelere göre çok daha hızlı beyazlar. Doğal sarı renge sahip genellikle 1–2 hafta içerisinde beyazlar, mavi/gri renkli ise iki katı kadar daha uzun sürer.

Buzlu çay etkisi

Gazlı içecekler diş minelerinizi parçalayabilir. Ancak buzlu çay tüketmek, inci gibi beyaz dişlere kavuşmanıza yardımcı olabilir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Buzlu çayların çoğu, çileklerde de bulunan ve güçlü ağartma özelliklerine sahip organik bir bileşik olan malik asit içerir. Aynı zamanda tükürük üretimini artırır ve bu da diş çürümesine karşı savaşmaya, renk değişikliğini önlemeye yardımcı olur.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Öztürk ÖZİSLAM

Kış kıyamet günü böyle bir haber veripte ÜSYE ve dolayısıyla covid 19 a davetiye çıkarmayın. Bilinçli haber lütfen

X Emmi

Sakın ha. Bronşları üşütürsün. Buzdan uzak dur.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23