• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Her devrin gazetesi olmadık

Yeniakit Publisher
2014-03-30 05:09:00 - 2018-03-24 17:19:51
Her devrin gazetesi olmadık

Türkiye’nin paralel örgüt tarafından ele geçirilmeye çalışıldığı dönemde Akit’in reklam kampanyası 100 binleri yüreklendirdi. Büyük ses getiren reklam çalışmamızla ilgili genel yayın yönetmenimiz ve yazarlarımız önemli mesajlar verdi.

HABER MERKEZİ - 28 Şubat Postmodern darbesi, 17 Aralık kirli operasyon ve Gülen örgütüne karşı en sert mücadeleyi dik duruşuyla veren Akit, dev reklam kampanyasıyla gündemde.

Yazılı ve görsel basında geniş yer bulan reklam filminde “Gelene Hocam, Gidene Paşam demedik” sloganıyla çarpıcı bir mesaj veren gazetemizin reklam kampanyası büyük ilgi gördü.

Büyük beğeni kazanan “Biz; her vakit hakikatı haykırdık, gerçeğin izinde olduk.

Her devrin gazetesi olmadık, milletin gazetesi olduk” mesajı ile ilgili genel yayın yönetmenimiz ve yazarlarımızın görüşleri şöyle:

BU GAZETE “CUNTACI GENERALLER” KARŞISINDA HİÇ BOYUN EĞMEDİ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya:

“Gelene hocam, Gidene paşam demedik.” Bunun aksini hiç kimse iddia edemez... Çünkü bu gazete, “28 Şubat Süreci”nde de; uğradığı ağır “baskı”lara, “baskın”lara, “andıç”lara, “susturma plânları”na ve “gözaltı”lara rağmen, “Cuntacı generaller” karşısında hiç boyun eğmedi, hep ‘dik’ durdu...”

TEK BAŞINA DİRENEN MEDYA GÜCÜ

Genel Yayın Danışmanımız ve yazarımız Serdar Arseven:

“Yeni Akit, askeri vesayetin en koyu olduğu yıllarda bu ülkenin neredeyse tek başına direnen medya gücü oldu. Akit dış güçlerin ve içerideki “karaktersiz” uzantılarının belâsı oldu, çöktü üzerlerine. Yeni Akit “Dost Modern Darbe”cilere de aynı tarifeyi uyguluyor bugünlerde.”

“MİLLETİN GAZETESİ OLDUK”

Ankara Temsilsimiz ve yazarımız Yener Dönmez:

“Özetin özeti: Her devrin gazetesi olmadık, milletin gazetesi olduk. Gelene hocam gidene paşam demedik. Demeyeceğiz de.

“BU GAZETE HİÇBİR GÜCÜN KARŞISINDA EĞİLMEZ”

Yazarımız Mehmet Doğan:

“Bu gazete ne bir sermaye gazetesi ne de parti organı. Bu yüzden Hakk’a ve hakikate bağlılıktan başka ölçü tanımaz. Hiçbir gücün karşısında eğilmez. Yirmi yıl içinde nelerle karşı karşıya kaldık. Bugün de aynı kararlılıkla milletimize ve memleketimize hizmet ediyor. Türkiye’de hiçbir gazete Akit gibi sınanmadı. Bütün sınamalardan alnının akıyla çıktı.”

“EN NET KISA VE ÇARPICI İFADESİ”

Yazarımız Osman Atalay:

“Gelene hocam gidene paşam demedik sloganı, Akit’in yayın politikasının en net kısa ve çarpıcı ifadesidir, iktidar ve muhalefet ayrımı gözetmeden adalet ve özgürlüklerden yana tavrını her dönem cesurca ifade ettiğinin ispatıdır. Milletin sesi olmayı önemseyen duruşu ifade etmektedir..”

“MEDYADA CİDDİ SAVRULMALAR YAŞANIYOR”

Yazarımız Ersoy Dede:

“Son dönemde medyada ciddi savrulmalar yaşanıyor. Herkes kendine yeni pozisyonlar belirliyor. Hatta bu yeni ittifaklar neticesinde belirlenen yeni pozisyonların kalıcı olup olmayacağı tartışılıyor. Bu süreçte Akit’in önemi daha bir belirgin hale geldi. Zira Akit, hedef birliği olmasına rağmen vesayet günlerinde de kirli ittifaklar yapmadı. Bugün vasinin değiştiği ancak vesayetin devam ettiğini görünce, Akit’in bu ilkeli tavrı daha bir belirgin biçimde ortaya çıktı. Medya tarihi yazılırken, Akit için hiç kimse ‘180 derece döndü’ diyemeyecek.. Zira Akit o zaman neredeyse, bu zaman da aynı yerde..”

ALLAH ADINA DUYULAN BİR SAYGI, SEVGİ, MUHABBET

Yazarımız Hüseyin Öztürk:

“Akit’in manşetleri, yazıları; bu ülkenin mazlumlarına, masumlarına, karşılıksız sahiplenenlerine, topraklarımızın sadece üzerinde değil, altında da ruhaniyetleri devam eden İslam büyüklerimize, şehitlerimize, mücahitlerimize, rızayı ilahi için memleketimize ve milletimize faydalı olmuş isimsiz kahramanlarımıza karşı, Allah adına duyulan bir saygı, sevgi, muhabbet ve inancın toplamıdır.”

"HER TÜRLÜ ŞER ODAKLARININ KORKULU RÜYASI OLMUŞTUR"

Karikatürist Kemal Güler:

“Eğer tarafsız bir şekilde ‘Türk basını ve darbe anlayışı’ tarihi yazılacaksa ‘akit çizgisi’ bu metnin en temiz sayfalarını oluşturur. 1993 yılından günümüze dek milli iradenin karşısındaki oluşum ve söylemlere karşı bir milli mücadele ruhuyla karşı durmuş ve her türlü şer odaklarının korkulu rüyası olmuştur. Geçmişte de şu anda da olduğu gibi bunun en büyük delili hiçbir basın kuruluşunun karşılaşmadığı ceza ve tazminat davalarıyla yüz yüze kalmış olmasıdır. Gün geldi ‘Olmadı Paşam’ gün geldi ‘Olmadı Hocam’ demeyi hiçbir hesap yapmaksızın sırf milletin menfaati ve geleceği için korkusuzca dile getirmiştir. Son söz: bu ‘akit çizgi’si her vakit gerçegi tüm gücüyle haykırdı. Hiçbir beşeri gücün sesi olmadı. Sadece halkın ve Hakk’ın sesi olmaya çalıştı. Bu yüzden ne ‘gelene hocam, ne de gidene paşam’ demedi.”

'İYİ Kİ VARSIN!' DEDİRTEN GAZETE

Yazarımız Yaşar Değirmenci:

“Son dönemde Vakit’in-Akit’in verdiği hizmetleri yaptığı mücadeleleri yapan bir gazeteye rastlamadım. Hemen herkesin kimyasını bozan 28 Şubat’ından 27 Nisan’ına, vesayet rejiminin değişik entrikalarına karşı dik duran, şer odaklarının hile ve tuzaklarını ortaya koyan, yapılan zulümlerle mücadele eden zalimin karşısında mazlumun yanında, adeta bir misyon yüklenen o misyonla hatırlanan bir gazete. ‘İyi ki varsın!’ dedirten bir gazete. Gazetemize sahip çıkmak, yanlarında yer almak elzemdir.”

ZOR GÜNLERDE DİK DURUŞUNU BOZMADI

Yazarımız Doç. Dr. Serdar Demirel:

“Yeni Akit gazetesinin ‘Gelene Hocam gidene Paşam’ demedik!..” reklam filmini izlediğimde zihnime kazınmış yakın tarihimizi hatırladım. Katı laik uygulamaların, başörtüsü yasağının, Kur’an kurslarının, ilahiyat fakültelerinin, İmam Hatip liselerinin ilk kısımlarının kapatıldığı, kebapçıların dahi fişlendiği o meş’um 28 Şubat günlerini hatırladım... O zor günlerde bu gazetenin nasıl dik durduğunu hatırladım.. Dün, bedel ödeyerek halkın iradesini hiçe sayan askerlere ‘Paşam’ dememiş bir geleneğe sahip bu gazetenin aynı yolla gelene de ‘Hocam’ demesi düşünülemezdi zaten.”

“AKİT GİBİ İLKELİ GAZETELERE İHTİYAÇ VAR”

Yazarımız Mesut Bıyık:

“Akit, dün darbe heveslilerine karşı nasıl bir dil, tutum ve davranış gösterdiyse bugün de siyaseti dizayn etme heveslileri karşısında aynı ilkeli davranışı sergiliyor. Son Dışişleri Bakanlığı dinlemeleri de gösteriyor ki; Akit gibi ilkeli gazetelere bugün daha çok ihtiyaç var.”

20 YIL, 20 SANİYEDE ANCAK BÖYLE ANLATILABİLİRDİ

Yazarımız Mehmet C.:

“Yeni Akit’in bugüne kadar geri adım atmadan, adamına göre kalem oynatmadan yürüttüğü yayıncılık hayatında, 20 yılı aşkın birikim 20 saniyede ancak böyle anlatılabilirdi. Toplumun hafızasının yeniden canlanması, genç kuşağa geçmişte yaşanan badirelerin ve sosyal yaralarımızın hatırlatılması, suiistimale açık konularda fırsat yoksullarının oynadığı oyunların eninde sonunda açığa çıkacağının bilinmesi adına kurgusu canlı mı canlı, mesajı net ve zamanlaması yerinde olan, dahası tanıtımın ötesinde gerçekleri yansıtan bir mesaj kamuoyu ile paylaşılmıştır.Hakk’ın, halkın ve haklının galip geleceği bir düzenin kurulması adına varolmanın gerekliliği ve bu yolda mücadele vermenin önemine vurgu yapıldığını düşünüyorum. 

EZ CÜMLE AKİT PERVASIZ GAZETEDİR

Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Fatih Uğurlu:

Benim kılcal damarlarımda Akit’in temsil ettiği ve mücadelesini verdiği ruh dolaşıyor. Bu yüzden olsa gerek Akit‘i bir adım daha ileri götürecek her rüyayı bile görmeye hazırım. Bu gazete inancının kavgasını verirken Üstad Necip Fazıl Kısakürek‘in tabiriyle ‘Kim var?’ denilince sağına soluna bakmadan ‘Ben varım!’ diye ortaya çıkan bir cesaretin mücessem halidir. Ezcümle Akit, pervasız gazetedir! Bugüne kadar onu ne darbeci paşalar ne de sahte hocalar yıldırabilmiştir. Hakk yolunda düşe kalka ama dosdoğru ileri nice yıllara!

MÜSLÜMANLARIN VE MASUMLARIN SÖZCÜSÜ

Yayın Kurulu Üyemiz Kadir Demirel:

Akit, kurulduğu günden beri hep masum ve mazlumun yanında olmuş bir gazete. Akit, 28 Şubat sürecinde Müslümanların ve masumların sözcüsü, savunucusu olmuş ‘Her türlü vesayete hayır’ diyerek dik duruşuyla tarihe tanıklık etmiştir. Akit, son kampanyasında da ‘Gelene hocam, gidene paşam demedik sloganıyla yıllardır sürdürdüğü dik duruşunu bir kez daha teyit etmiştir.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23