• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Helal paranıza haram katmayın!

Yeniakit Publisher
2019-12-23 09:33:00 - 2019-12-23 09:34:15
Helal paranıza haram katmayın!

Dinimizce yasaklanan ve ülkemizde "Milli Piyango" adı altında sunulan kumar illetiyle kısa yoldan zengin olma hayali kuran insanlar her yıl olduğu gibi bu yıl da gişeler önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

 Oğuzhan Gültekin  Ankara 

Dinimizde açıkça yasaklanan şans oyunları, “Milli Piyango” adı altında ülkemizde icra ederken her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ikramiyenin hayalini kuran milyonlarca insan, piyango gişelerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. 80 milyonluk büyük ikramiye milyonlarca insanın hayalini süslerken piyango gişeleri önünde oluşan kuyruklara giren insanlar, helal yollardan kazandıkları parayı harama yatırmaya devam ediyor. Kısa yoldan zengin olmanın hayaliyle, birden fazla bilet alarak, çoluk çocuğunun rızkını harama yatıran insanlar, kumar oynamanın haram olduğunu bildikleri halde  “Büyük ikramiyeyi kazanırsam bağış yapacağım, gariban sevindireceğim” gibi sözlerle vicdanlarını rahatlatmaya çalışıyor.

“Helal paralarını harama çevirmek için kuyruğa giriyorlar”

Milli Piyango ve şans oyunlarının kesinlikle haram olduğunu, bu konunun hiçbir şekilde çarpıtılacak, başka taraflara sündürülecek bir yanının olmadığını belirten Diyanet Birlik-Sen Genel Başkanı Kenan Ak, “Müslümanlar şans oyunu oynayamaz, biletini alamaz. İnsanlar yılbaşının gelmesiyle kendi alın terleri ile kazandığı paraları harama çevirmeye daha bir meraklı oluyorlar. İnsanlar arasında şans oyunları oynayarak ‘Acaba daha büyük para kazanabilir miyim?’ gibi bir anlayış söz konusu. Bu oyunlara bel bağlayan birçok insan haram ve helal kavramlarını çok fazla bilmediği aşikar. İnsanlar kısa yoldan zengin olmanın hayaliyle helal kazandıkları paralarını harama çevirmek için kuyruğa giriyorlar. O kuyruklarda saatlerce bekliyorlar. Bu konuda hocalarımıza büyük işler düşüyor. İnsanlarımıza haramı, helali anlatmamız lazım. Devletimizin de bu konuya el atması gerekiyor artık. Haram olan bir şeyin ‘Milli’ diyerek pazarlanmasına karşıyız” ifadelerini kullandı.

“Hakla batılı birbirine karıştırır olduk”

Müslümanların kapitalist sisteme teslim olduklarını ifade eden Araştırmacı-Yazar İsmail Nacar da, “İslam dininde kumar oynamanın da, oynatmanın da cezası bellidir. Ama toplum öyle bir hale geldi ki hakla batılı birbirine karıştırır oldu. İnsanlar, ‘Asgari ücretle çalışıyorum. Yetiştiremiyorum, ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum’ diyor ama alın teriyle kazandığı parayı harama çevirmek için saatlerce bilet kuyruğunda bekliyor. Müslümanlar, İslamın ona emrettiğini yapmıyor, sistemin dayatmalarını sonuna kadar yerine getiriyor. Müslümanların rehberi Kur’an-ı Kerim’dir. Kutsal kitabımızda haram olanlar açıkça belirtilmiştir. Haram olarak açıkça belirtilmiş bir işe Müslümanlar olarak bulaşmamız yakışık almaz. Özellikle, ailelerinin rızıklarını, böyle bir işe yatırmaları acizliktir” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Akit Gazetesi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Abdullah

Kazandığım normal para da haram olduğu için sorun yok. Siz piyango almayın da bana çıkma ihtimali daha çok artsın. Sonra hacca giderim günahları temizlerim zaten.

Mehmet

Gülsem mi ağlasam mı bilemedim gerçekten. "azandığım normal para da haram olduğu için sorun yok." sözü ile sonuba kadar haklısnız ama. Normal maaş alan bir memur dahi haram olarak eline alıyor. fuhşiyat var herşey var burda.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23