• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hedasi Barajı müzakereleri 10 Ağustos'a ertelendi

Yeniakit Publisher
2020-08-05 12:06:49 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Hedasi Barajı müzakereleri 10 Ağustos'a ertelendi

İSTANBUL (AA) - Etiyopya, Sudan ve Mısır arasında Hedasi Barajı'na ilişkin yürütülen müzakereler, 10 Ağustos tarihine ertelendi.

Etiyopya Su, Sulama ve Enerji Bakanlığından yapılan açıklamada, Etiyopya'nın barajın doldurulmasına ilişkin ana esasları ve kuralları anlatan yeni belgeyi tüm taraflara sunduğu ifade edildi.

Açıklamada, Mısır ve Sudan'ın söz konusu belgeyi incelemek için süre istediği ve Mısır'ın talebiyle 10 Ağustos'ta yeniden masaya oturulmasının kararlaştırıldığı aktarıldı.

Afrika Birliği, Avrupa Birliği, ABD ve Güney Afrika'dan gözlemcilerin katıldığı toplantılarda, barajın doldurulması ve işletilmesi süreci tartışılıyor.

- Hedasi Barajı anlaşmazlığı

Hedasi Barajı'nın inşasına başlanmasıyla bölgedeki ülkeler arasında Nil Nehri sularının kullanımı konusunda çıkan anlaşmazlık birçok uluslararası aktörün devreye girmesine rağmen çözüme kavuşturulamadı.

Elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 90'ını hidroelektrik santrallerinden sağlayan Etiyopya, Afrika'nın en büyüğü olacak Hedasi Barajı ile enerji açığını kapatmayı ve enerji ihracını artırmayı amaçlıyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23