• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Harire (Mardin tatlısı) tarifi nasıl yapılır? Orjinal harire tatlısı tarifi

Yeniakit Publisher
2022-04-04 19:36:00 - 2022-04-05 16:12:50
Harire (Mardin tatlısı) tarifi nasıl yapılır? Orjinal harire tatlısı tarifi

Harire tatlısı puding gibi kasede sunulan bir Mardin tatlısıdır. Peki, harire tatlısı nasıl yapılır? İşte harire tatlısı tarifi.

Mardin tatlısı nedir?

Harire tatlısı; pekmez, un, su ve tarçın ile pişirilerek, ortaya çıkan oldukça doyurucu, besleyici ve hafif bir tatlıdır. Üzeri bol ceviz ile süslenip, kaselerde servis edilir. Harire, Mardin yöresine ait vazgeçilmeyen çok lezzetli bir pekmezli tatlıdır.

Orjinal harire tatlısı tarifi

Malzemeler

  • 1 su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tarçın

Harire tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Tarçın hariç bütün malzemeleri tencereye alıp karıştıralım ve ocağa alıp karıştırarak pişirelim. Koyulaşmaya başladığında altını kısıp tarçını ilave edelim. 2-3 dakika daha pişirip altını kapatalım. Kaselere koyup buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi: Gümüşhane Sironu

 (↓) Haberin detayları için (↓)TIKLAYINIZ

Foto - Kentte 10 yıldır eşiyle birlikte yufka işini yapan Hatice Doğan, geçmişten günümüze gelen yöresel bir yemek olan Gümüşhane Sironu’nun Ramazan ayında satışlarının arttığını belirterek “Yufkayı sacda pişirdikten sonra kıvırıp kesiyoruz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23