• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hamas’tan Trump’a jet cevap: Aynı şeyi İsrail’den de isteyin

Yeniakit Publisher
IHA Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Hamas’tan Trump’a jet cevap: Aynı şeyi İsrail’den de isteyin

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları sözcüsü Seyyid Ebu Hamza, ABD Başkanı Donald Trump’ın "tüm esirlerin bugün 12.00’ye kadar serbest bırakılmasına" yönelik açıklamasına ilişkin, "Başta tüm esirlerin serbest bırakılmasını isteyen ABD olmak üzere tüm dünya ülkelerinden aynı talebi İsrail’e de iletmeleri gerektiği istenmektedir" dedi.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları sözcüsü Seyyid Ebu Hamza, esir takasına yönelik açıklamalarda bulundu. Bugün serbest bırakılan 3 esire yönelik iyi muamele gösterildiğine değinen Ebu Hamza, "Düşman ise serbest bırakılmalarının son anlarına kadar Filistinlilere baskı ve işkence yapmaktan ve özgürlük sevinçlerini mahvetmekten zevk almaktadır. Dün El Kassam Tugayları’nın esir Alexander Trobanov’a gösterdiği açık özgürlük ve iyi muamele bunun en büyük kanıtıdır" dedi.

"Bizim esirlere gösterdiğimiz tutum ile düşmanın esirlere nasıl davrandığı arasındaki fark açık ve büyüktür"

İsrail’in bugün serbest bıraktığı Filistinli mahkumlara zorla "Unutmayacağız, affetmeyeceğiz" yazılı kıyafetler giydirdiğini belirten Ebu Hamza, "Serbest bırakıldıktan sonra sağlık durumlarının zorluğuna dair görüntüler, sadece zalim dünya tarafından göz ardı edilen gerçeği yansıtmaktadır: Siyonist düşmanın vahşeti ve cezaevlerindeki gardiyanlarının mahkumlara nasıl bir eziyet uyguladığının çirkinliği. Bizim düşman esirlerine gösterdiğimiz tutum ile düşmanın özgür halkımızın esirlerine nasıl davrandığı arasındaki fark açık ve büyüktür" ifadelerini kullandı.

"Bu esirler, cezaevlerinde her türlü işkenceye tabi tutulmakta ve adeta toplu mezarlarda yaşamaktadırlar"

ABD Başkanı Donald Trump’ın "tüm esirlerin bugün 12.00’ye kadar serbest bırakılmasına" yönelik açıklamalarına da değinen Ebu Hamza, "Başta tüm esirlerin serbest bırakılmasını isteyen ABD olmak üzere tüm dünya ülkelerinden aynı talebi İsrail’e de iletmeleri ve işgalin cezaevlerinde halkımıza yapılan sistematik işkence, zulüm ve öldürme sahnelerini görmezden gelmemeleri gerektiği istenmektedir. Bu esirler, topraklarının, vatanlarının ve kutsal davalarının sahipleri olup, cezaevlerinde her türlü işkenceye tabi tutulmakta ve adeta toplu mezarlarda yaşamaktadırlar" diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

HİZİPSAVAR

domuz trump hadi israile desene ateşkesi ihlal etyme esirleri bırak ldürdüğün kadın çocuka ve yıktığın evlerin tazminatı öde desene diyemezsin. çünkü sende katilsin. soykırımcısın

Salih

Yahudi siyonist köpeği terörist turmp yahudi siyonist emirlerini yerine getirn soysuz terör devleti ABD dir Allah CC topuna tezzamanda lânet eylesin amin amin amin
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23