• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hakaretçi doçent açığa alındı

Yeniakit Publisher
2019-05-20 10:16:00 - 2019-05-21 16:11:28
Hakaretçi doçent açığa alındı

Derslerinde İslam’ın kutsallarına dil uzattığını gündeme taşıdığımız Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Seydi Çelik hakkında harekete geçildi. KOÜ Rektörlüğü’nün; Kur’an-ı Kerim’e, başörtüsüne ve ezana dil uzatarak korkunç tahriklere kalkışan Doçent Çelik’in açığa aldığı bildirdi.

Akademi sahasını dini değerlere sövgü makamı olarak gören küfür yobazlarına kamu kurumlarında geçit yok. Derslerinde İslam’ın kutsallarına dil uzattığını gündeme taşıdığımız Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Seydi Çelik hakkında harekete geçildi.

Soruşturma başlatıldı

Kur’an-ı Kerim’e, başörtüsüne ve ezana dil uzatarak korkunç tahriklere kalkışan akademisyen Seydi Çelik hakkındaki tepkiler sonuç verdi. Kocaeli Üniversitesi’nde Anayasa Hukuku hocası Seydi Çelik’in, bazı derslerinde talebelere karşı İslam’ın kutsallarını hedef alarak, “Size Kur’an’ın kimler tarafından yazıldığını söylesem sınıf karışır”, “Kadınlar niye başlarına örtü geçirir? Çıplak olunsa ne olur? Zaten Tanrı sizin çıplak halinizi bilmiyor mu?”, “Çan Hristiyanların ibadete çağrısıdır, ezan ise sadece çağrıdır, kutsal değildir. Türkçe okunmalıdır” ifadeler kullandığı gündeme gelmişti. Akit’in 28 Nisan’daki “Komünist doçentten başörtüsüne hakaret” manşetiyle deşifre ettiği akademisyen Seydi Çelik’le ilgili harekete geçen Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörlüğü’nün, hakaretçi doçent hakkında idari soruşturma başlattığı öğrenildi.

Derslerden el çektirildi

Akademisyen Seydi Çelik’in, soruşturma kapsamında açığa alındığı kaydedildi. Kamuoyunda infiale neden olan skandal sözler sarf eden ve derslerinde Anayasa Hukukuna dair anlatım yapmayarak ideolojik propaganda yürüttüğü yönünde çok sayıda şikayet bulunan Seydi Çelik’in, derslerden el çektirildiği belirlendi. Kocaeli Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesi ve İletişim Fakültesi’ndeki Anayasa Hukuku dersi için farklı bir akademisyenin görevlendirildiği aktarıldı.

Öğrencileri hedef göstermişti

Hakkında daha önce çok sayıda şikayet bulunan Doç. Dr. Seydi Çelik, Anayasa Hukuku hocası olmasına rağmen ders içeriğiyle hiçbir ilgili olmayan “Komünist Manifesto” isimli kitabı öğrencilere okuttuğu gerekçesiyle 2013’te YÖK tarafından soruşturma geçirmişti. Çelik, iddiaları reddetmeyerek “Beni, bilimi, özgürlüğü anlamayan ortaçağ öğrencileri var ki, beni YÖK’e şikayet etmişler. Bilim adına, özgür üniversite adına utandım” demişti. Daha da azgınlaşarak derslerinde İslam’ın kutsallarına dil uzatmaya başlayan ve skandal sözleri 28 Nisan’da Akit’in haberiyle gündeme gelen Çelik, bunun üzerine basın açıklaması yaparak öğrencileri hedef göstermişti. İslam’a yönelik hakaretlerini duyurduğumuz haberimizin ardından öğrencileri hedef alan Çelik, Kocaeli Üniversitesi’nde öğrenim gören iki öğrenci hakkında mahkemeye başvuracağını duyurmuştu. Çelik, kendisini şikayet ettiğinden şüphelendiği öğrencilerin isimlerini de basınla paylaşarak rezaletini katmerlemişti.


FARUK ARSLAN
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23